Destro potpisao za Romu, Voronjin stigao na posudbu u Dusseldorf

NOGOMETNI klubovi diljem Europe nastavljaju se pojačavati uoči početka nove sezone. Nove su igrače u ponedjeljak potpisali Roma, CSKA, Fortuna iz Düsseldorfa i Twente.

Nakon što su za 13 milijuna eura Liverpoolu prodali mladog napadača Fabija Borinija, Roma je brzo našla zamjenu. Riječ je o također 21-godišnjem centarforu Mattiji Destru.

Genoi je za mladog reprezentativca Roma platila 11.5 milijuna eura. Nema ga još u potpunosti u svom "vlasništvu". Pravo prvokupa za to moći će realizirati idućeg ljeta doplati li nova 4.5 milijuna. Ugovor je potpisan na pet godina.

Destro je prošle sezone igrao na posudbi u Sieni. Zabio je 12 golova u 30 prvenstvenih nastupa. Bio je i na širem popisu Cesarea Prandellija za Euro u Poljskoj i Ukrajini.

Elm stigao u CSKA

Značajno je pojačanje dobio moskovski CSKA, za koji je potpisao 24-godišnji švedski reprezentativac Rasmus Elm. Obvezao se veznjak na trogodišnji ugovor uz opciju produljenja na četvrtu godinu.

Na jednogodišnju posudbu u redove novoga njemačkog Bundesligaša, Fortunu iz Düsseldorfa, dolazi 33-godišnji ukrajinski napadač Andrij Voronjin. Bivšeg napadača Bayera iz Leverkusena i Liverpoola posudio im je moskovski Dinamo.

Službeno je ugovor za nizozemski Twente potpisao 19-godišnji centarfor Luc Castaignos. Potpisao je četverogodišnju suradnju, a njegovom dosadašnjem klubu, milanskom Interu, Nizozemci su platili šest milijuna eura odštete. Prije samo godinu dana prešao je Nizozemac kao velika nada iz Feyenoorda u talijanski klub.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.