Dinamo pripreme u Turskoj završio porazom od južnokorejskog Pohanga: Halilović se ozlijedio!

Foto: GNKDinamo

DINAMO je pripreme u Turskoj završio porazom 2:1 od južnokorejskog Pohanga.

Hrvatski prvak odigrao je sjajno prvo poluvrijeme. Modri su do prednosti stigli u 16. minuti prekrasnim pogotkom Ivana Krstanovića. Sammir je povukao loptu i uposlio Krstanovića koji pogađa za vodstvo majstorskim lobom.

"Lijepo me je Sammir proigrao, vidio sam da je golman izašao i odlučio ga prebaciti. Naravno da sam sretan zbog gola, ali radije bih da smo mi dobili pa da je bilo tko od nas zabio", opisao je Krstanović pogodak. Do kraja poluvremena Dinamo je imao nekoliko prilika, a i sudac je mogao dosuditi najmanje jedan jedanaesterac za zagrebačku momčad.

Nakon deset minuta drugog dijela Južnokorejci su izjednačili. Jin Ho je prošao lijevom stranom i ubacio u sredinu za potpuno samog Yeola koji je primio loptu i pucao, a Kelava nije uspio obraniti njegov udarac. Pobjednički pogodak treća momčad južnokorejskog prvenstva postigla je u 65. minuti. Ibanez je neoprezno izgubio loptu, a Chan Ho rutinski završio kontranapad pogotkom. Šok za Jurčića uslijedio u 70. minuti kada je Halilović zbog ozljede napustio travnjak.

"Najvjerojatnije se radi o istegnuću mišića natkoljenice desne noge. Po prvim prognozama ne bi se trebalo raditi o ozbiljnijoj ozljedi i Alen će se ubrzo vratiti u rad s ekipom", tvrde u Dinamu.

Protiv Pohanga su igrali: Kelava (od 76. Zelenika) - Tomečak, Šimunović, Šimunić, Ibanez - Ademi - Brozović, Sammir (od 70. Pamić), Kovačić, Čop (od 46. Halilović, od 78. Kolar) - Krstanović (od 46. Rukavina). Jurčić zbog manjih ozljeda i umora nije koristio Mitrovića, Vrsaljka, Pivarića, Leke, Husejinovića i Beqiraja.

Jurčić: Sve je bilo u redu dok igrači nisu pali

"Dok smo mogli bilo je dobro. Poslije smo drastično pali i to se vidjelo, ali nisam htio mijenjati jer sam htio vidjeti kako će se igrači ponašati u takvoj situaciji. Čak sam planirao uopće ne raditi izmjene, ali sam ipak posegnuo za njih par jer je postajala mogućnost da zbog umora dođe do nekih povreda", rekao je Jurčić za službenu stranicu Dinama i dodao:

 "Zadovoljan sam. Ovo je zadnji dan dugačkih priprema i dok su igrači fizički i mentalno mogli sve je bilo u redu."

Modri se u petak jutarnjim letom vraćaju u Zagreb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.