Doznajemo: Zdravko Mamić utješio uplakanog hajdukovca s 300 tisuća eura godišnje!

Foto: Damir Krajač / Cropix 

RUBEN LIMA sletio je u četvrtak poslijepodne na zagrebački Pleso. Sutra bi portugalski branič trebao odraditi liječnički pregled i potpisati četverogodišnji ugovor s Dinamom.

U Zagrebu je bivšeg hajdukovca dočekao Zoki Mamić, a njegov dolazak u Dinamo najavljen je sinoć nakon utakmice s Folom u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Portugalski lijevi bek koji je prije nešto manje od dva mjeseca u suzama napustio splitski Poljud, pronašao je novi angažman u Hajdukovom najvećem rivalu. U Dinamo je došao posredstvom Danka Đikića, koji djeluje na portugalskom tržištu i čovjek je od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića. U Dinamo je doveo Tonela, Ivu Pinta, ali i Soudanija te Sarea.

Lima je u Dinamo došao kao slobodan igrač, stoga ne čudi Mamićeva brza reakcija. Prema informacijama koje posjedujemo, trebao bi zarađivati oko 300 tisuća eura godišnje. Portugalac je u Zagreb stigao iz Frankfurta u pratnji suradnika svog menadžera koji je trenutno u Firenzi te ga nije mogao dočekati na Plesu.

Ruben Lima je polivalentan je igrač i može držati pozicije lijevog beka i defenzivnog veznog. Nakon juniorske karijere u Benfici, u razdoblju od tri sezone u portugalskoj prvoj ligi skupio je 62 nastupa igrajući za Aves, Vitoriu Setubal i Beira - Mar. Nakon toga dolazi u Hajduk 2011. godine za koji je odradio 45 nastupa, ali bez postignutog zgoditka. U svojoj posljednjoj utakmici koju je odigrao za klub sa Poljuda, nosio je i kapetansku vrpcu. Kada ga Hajduk više nije mogao plaćati, odlučio je otići i potražiti inozemni angažman. S obzirom da u tome nije uspio, utjehu je našao u gazdi modrih Zdravku Mamiću koji ga je objeručke prihvatio.

Mamić je Limu htio još zimus

Dinamo na lijevom boku ima Pivarića te Ibaneza, koji je nedavno produžio vjernost Dinamu za čak pola milijuna eura godišnje.

Veza Mamića i Lime počela je još zimus, kada je Ibanez bio na odlasku iz Dinama. No, Mamić je odlučio čekati, Ibanez je u međuvremenu produžio ugovor, a prva opcija za lijevi bek postao je Hrvoje Milić. On je dva puta odbio Mamića i priča s Limom se aktualizirala. 30. lipnja postao je slobodan igrač, ali je trenirao s B ekipom Benfice. Njegov menadžer uvjerava nas da je spreman i da odmah može biti od velike pomoći za Dinamo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.