Dudu još ne vjeruje da ide na veliko natjecanje: Nije čudo da sam oprezan!

EDUARDO DA SILVA broji mjesece do svog prvog velikog natjecanja. Ne čudi što još ne želi izgovoriti da je konačno "unutra".

"Puno mi znači, to će najvjerojatnije biti moje prvo veliko natjecanje. No, do tada su još četiri mjeseca, pričekajmo da vidimo što će se dogoditi. Oprezan sam, moram biti. Još deset kola me čeka u Šahtaru, nadam se će sve proći i ok i da ću biti spreman. Želja nije upitna, uvijek sam davao sve od sebe"

Veseli se Švedskoj i Maksimiru.

"Nećemo razočarati. Zaista jedva čekam utakmicu, poseban je gušt igrati kad već znaš da si unutra, na Euru. Na Maksimiru se osjećam kao kod kuće, stvarno jedva čekam"

Eduardo ističe da ćemo protiv Šveđana praktički igrati natjecateljsku utakmicu.

"Naravno da je rezultat važan, no mi ćemo pokušati i lijepo odigrati. Igramo kod kuće, to je uvijek gušt i obaveza"

Čitali smo nedavno da vjeruje u polufinale Hrvatske na Euru.

"Bilo je najbitnije da se plasiramo. Svih 16 ekipa na turniru može iznenaditi, ali ako prođemo skupinu, sve će biti otvoreno. Imamo kvalitetnu momčad koju svi cijene i respektiraju"

Na pripremama Šahtara susreo se s Robijem Prosinečkim i njegovom Zvezdom.

"Bili smo na piću dva dana uoči utakmice, i naravno, najviše smo razgovarali o reprezentaciji i o prošlim kvalifikacijama. Rekao je da mu nedostajemo, drago mi je bilo to čuti. No, koliko sam vidio, sretan je u Zvezdi, ima mladu i dobru ekipu. Čast mi je bila raditi s takvim igračem i jednog dana opet bih to volio"

U nedjelju popodne Eduardo je stigao pogledati londonski derbi, i navijao je za Arsenal. "Trebala im je pobjeda, ali malo mi je žao i zbog Luke i Kranjčara."

Bilić: Zadovoljni smo minutažom koje igrači imaju u klubovima

Izbornik je govorio o Šveđanima, ali tek nakon zahvale navijačima i udruzi Uvijek vjerni, na podršci i pomoći "da se plasiramo na Euro":

"Švedska se na Euro plasirala kao najbolja druga u svim skupinama. Tradicionalno su dobri, svrstao bih ih u rang koji je nakon onih pet najjačih. Dakle, među deset najboljih u Europi. Nisu Španjolska, ali pobijedili su Nizozemsku u direktnoj borbi za plasman. Znači da mogu pobijediti svakoga. Ovo nam je bitna utakmica, ne jer je jedina prije priprema za Euro, već i zbog snage protivnika."

Govoreći o formi svojih igrača prije Eura izbornik naglašava:

"Popravilo se stanje. Većina igrača igra, a znamo da neki nisu imali nikakvu minutažu. Neki su se nametnuli i dobili priliku poput Kranjčara. Ne treba lagati da je idealno, neki imaju malu minutažu. Srna i Modrić igraju čak i previše. No, stanje je dobro, nadam se da će ovi momci imati dobru minutažu koja je nužna za ritam. Izuzev Pranjića, zadovoljni smo s minutažom koju imaju u klubovima"

Od treninga ne očekuje posebnu rapsodiju, ali očekuje bljesak na utakmici.

"Imamo dva treninga do Švedske, neće biti uigravanja. Imamo uvijek isti princip; oni koji su jučer igrali danas će se relaksirati kroz trening. Od treninga ne očekujem puno, ali očekujem od utakmice. Dat ćemo priliku što većem broju igrača, ali ćemo respektirati utakmicu. Nadamo se da će utakmica s naša i švedske strane biti natjecateljska. Motorični su, jaki na odbijene lopte..."

Je li izbornik razmišljao o Budanu, najboljem hrvatskom strijelcu u ovoj godini?

"Bio je s nama na Euru, nametnuo se u izuzetnoj konkurenciji. Sada smo se opredijelili za ovu četvoricu (nema Petrića, Klasnića, Kalinića). Veseli me da je Budan u formi, opet je dao gol prije dva dana u onom porazu... To je fenomenalna stvar, pratimo ga i on nije novo ime za nas. Povratak u reprezentaciju ne ovisi samo o njegovim igrama, već i o igri stalnih članova."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.