Falcao hat-trickom potopio europske prvake i ušao u povijest!

ATLETICO MADRID pobijedio je Chelsea u europskom Superkupu sa 4:1! Falcao je europskim prvacima zabio prvi hat-trick u povijesti natjecanja upisavši se u povijest.

"Kralj Europa lige", kako su dosad nazivali kolumbijskog napadača slavnog imena, okrunjen je sinoć i za kralja europskog Superkupa. Prvi put u tridesetogodišnjoj povijesti natjecanja jedan je igrač postigao hat-trick, a Falcau je za to trebalo samo jedno poluvrijeme.

Prošle sezone donio je Atletico Madridu naslov u Europa ligi, samo godinu nakon što je isto učinio s Portom, a na tom putu srušio je još jedan rekord, onaj Klinsmannov po broju golova u Uefinom natjecanju u jednoj sezoni (17 golova). Prvi je igrač koji je osvojio Europa ligu s dva različita kluba dvije godine zaredom, a u 40 europskih nastupa već je skupio nevjerojatnih 37 golova! Za usporedbu, najbolji europski strijelac svih vremena Raul u dresu Real Madrida i Schalkea zabio je 77 golova u 155 utakmica.

Poluvrijeme dovoljno za hat-trick

Čim je slovenski sudac dao znak za početak susreta Atletico je jurnuo po pogodak. Neupućeni gledatelj pomislio bi da su prvaci Europe igrali u crveno-bijelim dresovima po pritisku koji su napravili od samog starta. Već u 4. minuti sreća je spasila Chelsea kada je Falcao iz blizine pogodio gredu, a samo dvije minute kasnije i stativu, no tada je lopta ipak završila u mreži. Falcao je opalio sa vrha šesnaesterca preko Čecha i Luiza, a lopta se od suprotne stative odbila u gol za 1:0.
 
Pritisak Španjolaca se nastavio, igrali su prekrasan nogomet, brz, precizan, s glavom i repom. Chelsea je gotovo 60 posto vremena držao loptu u svom posjedu, iako se to nije osjetilo, a Atletico je prijetio munjevitim kontrama napadajući hrabro sa čak petoricom igrača.

Dvojac Cahill - Luiz pao na prvom ozbiljnom ispitu

Adrian, Turan i Koke pripremali su pozornicu za zvijezdu večeri, kombinirali su pored zbunjene Chelseajeve obrane čiji se središnji dvojac Cahill i Luiz nije pokazao kao dobro rješenje. Dok je Luiz pogriješio kod prva dva gola, kod posljednjeg Mirandinog se lopta u mrežu odbila od Cahilla. Adriano je, pak, bio neuhvatljiv za Branislava Ivanovića. Koke je u 19. minuti sjajno uposlio Falcaa na 20-ak metara od gola poslavši loptu kroz noge Luizu. Kolumbijac se neometano namjestio, naciljao suprotni kut, prebacio Čecha i pogodio rašlje za 2:0!

Nakon još jedne brze kontre Atleticovi napadači stigli su pred protivnički kazneni prostor, Arda Turan bio je u prilici pucati sa 15-ak metara, ali nesebično je uposlio Falcaa koji je još jednom svladao Čecha za 3:0, hat-trick i ulazak u povijest! Dodajmo da je Falcao postigao hat-trick i prije četiri dana u Primeri protiv Athletic Bilbaa.

Tri vratnice spasile Chelsea još veće sramote

U drugom poluvremenu Roberto di Matteo uveo je Oscara umjesto Ramiresa, a bivši ljubimac Atleticovih navijača Fernando Torres uputio je svoj prvi udarac na gol. Unatoč boljoj igri u nastavku Englezi su i dalje bili nemoćni zapinjući svaki put pred obrambenim zidom madridske momčadi. U 60. minuti nakon jednog slobodnog udarca Miranda je pokupio loptu i iz blizine poslao loptu kroz ruke Čechu za 4:0. Tek u 74. Gary Cahill je ublažio poraz golom za 4:1.

Kao da četiri gola nisu bila dovoljna, Atletico je mogao zabiti još toliko, da su uz vještinu imali i malo sportske sreće. No, bilo bi to možda i previše za ovakvu utakmicu.

Bilo je ovo i posljednje izdanje Superkupa koje se igralo u Monacu, barem dok UEFA ne odluči drugačije. Dvoboji osvajača Lige prvaka i Europa lige na ovom su se stadionu igrale od 1998. godine. Od sada će se, kao i ostala finala, igrati svake godine na drugom stadionu.

Početni sastavi:

Chelsea: Cech - Cole, Luiz, Cahill, Ivanović - Lampard, Mikel - Mata (od 82. Sturridge), Hazard, Ramires (od 46. Oscar) - Torres

Atletico Madrid: Courtois - Filipe, Godin, Miranda, Juanfran - Gabi, Suarez - Turan, Koke (od 81. Garcia), Adrian (od 56.  C. Rodriguez) - Falcao

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.