Fešta u Glasgowu: Celtic nakon Barcelone svladao i Spartak te prošao u osminu finala LP!

Foto: AFP

ODIGRANE su sve utakmice posljednjeg kola natjecanja po skupinama Lige prvaka. Valencia je slavila s 1:0 kod Lillea, Bayern je s 4.1 ispratio BATE, Celtic je s 2:1 bio bolji od Spartaka, dok su Barcelona i Benfica odigrali 0:0.

Gomez se vratio pogotkom, Mandžukić na klupi

U skupini F Valencija je s 1:0 svladala posljednjeplasirani Lille. Bila je to utakmica bez ikakvog rezultatskog značaja, jer su Španjolci već osigurali plasman u knockout fazu natjecanja, dok Lille ni sa pobjedom nije mogao do trećem mjesta i Europa lige na proljeće. Konačni rezultat postavio je u 35. minuti Jonas iz kaznenog udarca. Ni sa tom pobjedom Valencija se nije uspjela domaći prvog mjesta, jer je Bayern u drugom susretu s 4:1 svladao bjeloruski BATE.

Na Allianz Areni poveli su Nijemci u 22. minuti. Shaquiri je odlično prošao po strani, zavrnuo u sredinu gdje je najspretniji bio Mario Gomez, povratnik u dres Bavaraca. Na 2:0 povisio je Muller u 54., odlično reagiravši na loptu Bastiana Schweinsteigera. Treći gol za Nijemce zabio je Shaquiri, a četvrti austrijski reprezentativac David Alaba. Jedini gol za bjelorusku momčad za oproštaj od Lige prvaka djelo je Filipenka u posljednjoj minuti susreta.



Commons junak Celticovog plasmana u osminu finala, Benfica nije uspjela svladati Barcelonu B


U skupini G, kao što smo rekli Celtic je uz nevjerojatno slavlje na Celtic parku svladao Spartak i plasirao se u osminu finala. Poveli su Škoti u 21. minuti kada je Samaras lijepo uposlio Hoopera koji je sjajno primio loptu i prizemnim udarcem matirao ruskog vratara. Iako nisu imali nikakvog imperativa, gosti su izjednačili šest minuta prije kraja poluvremena, kada je Emenike uposlio Arija koji je lijepim lobom prebacio domaćeg vratara za izjednačenje. Ipak, pobjedonosni gol vrijedan proljeća u Ligi prvaka stigao je devet minuta prije kraja, kada je Suchy srušio Samarasa u kaznenom prostoru. Odgovornost je preuzeo Commons koji je zabio za neviđeno slavlje u Glasgowu.
 


U drugom susretu Barcelona je napravila uslugu Škotima, odigravši 0:0 protiv portugalske Benfice. Benfica je uoči posljednjeg kola zauzimala drugo mjesto skupine, međutim nisu Portugalci uspjeli do pobjede na Nou Campu protiv rezervne momčadi Katalonaca(Pinto, Puyol, Montoya, Adriano, Planas, Thiago Alcántara, Song, Sergi Roberto, Rafinha, Villa, Tello). Dodajmo kako unatoč brojnim okladama, Lionel Messi u srijedu navečer nije uspio zabiti gol kojim bi prestigao Gerda Mullera. Argentinac je susret počeo na klupi, a ušao je tek u 60. minuti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.