Goluža: Svi su u Srbiji bili protiv nas, u očima im se vidjela mržnja

SLAVKO GOLUŽA se nakon povratka u Hrvatsku i prvog prospavanog dana s europskom broncom još jednom osvrnuo na događanja u Srbiji tijekom Eura i atmosferu koja je podigla na noge cijelu regiju.

"Ovakvu atmosferu kakva je bila u Srbiji nisam vidio u životu. Svi su bili protiv nas. Navijači iz cijele Srbije okrenuli su se protiv nas, a u očima im se vidjela velika mržnja", rekao je Goluža u Dnevniku HTV-a.

Šajkače na glavama srpskih reprezentativaca na otvaranju finala s Danskom, smatra izbornik, bile su još jedan neugodan detalj iz Beograda kojemu nikako nije mjesto na rukometnoj utakmici.

"To je jedan njihov folklor, ali da se kod nas dogodilo nešto slično, cijeli svijet bi reagirao. Srbi su to uspjeli zataškati, kao i bacanje boce prema Baliću i meni kada je Šešum završio u bolnici", dodao je hrvatski izbornik, a na pitanje hoće li HKS uložiti žalbu na događaje u Beogradu, Goluža je odgovorio:

"Vidjet ćemo, moje je da se brinem o rukometu. Cijela Hrvatska treba biti ponosna na ove dečke, zbog svega što su izdržali u Beogradu".

Srpski mediji: Golužu nitko ne voli pa se izvlači na patriotizam

Goluža se zamjerio istočnim susjedima izjavom kako mu je "žao što nije osvojio zlato jer bi to bio poklon za sve koji su stradali u ratu".

Tu su njegovu izjavu ismijali srpski mediji koji navode kako je hrvatski izbornik ostao zamrznut 20 godina u prošlosti. Večernje novosti pišu: "Goluža tom izjavom nije nikoga prevario. Ne vole ga igrači, ne vole ga novinari, ne vole ga navijači koji ga krive za neuspjeh. U paničnoj borbi da sačuva poziciju udario je na posljednju patetičnu kartu prenaglašenog patriotizma".


Glavni tajnik srpskog rukometnog saveza Božidar Đurković također je prokomentirao Golužine izjave:

"Ako je to rekao, nije mu trebalo. Trudili smo se osigurati Hrvatima najbolji tretman. Igor Vori mi je u nedjelju rekao da je sve bilo na najvišem nivou. S predsjednikom Gobcem (potpredsjednikom HKS-a, op.a.) imamo odličan odnos. Žao mi je zbog incidenata u Novom Sadu ali nismo mogli na to utjecati".

"Odluka da dio hrvatskih navijača ne dođe na utakmicu vjerojatno je bio dogovor policije i države, ali ne želim se miješati u njihove prepirke niti mogu utjecati na javno mnijenje u Hrvatskoj. Predsjednik EHF-a rekao je da je ovo Europsko prvenstvo bilo najbolje organizirano do sada. To nešto znači", zaključio je Đurković, prenosi Telegraf.rs.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.