Goluža: Trebao sam ranije izvaditi Duvnjaka!

Foto: EPA / Hina 

SLAVKO GOLUŽA nakon poraza od Francuske žali što Hrvatska nije iskoristila dobru situaciju u prvom dijelu. Plus tri i igrač više, bila je to šansa za bijeg. No, Hrvatska radi kadetske greške u tom krucijalnom trenutku. Dvije izgubljene lopte i Francuska se vratila. Golužini igrači kao da su već na poluvremenu potpisali poraz. Predali su se.

"Još ima utakmica do kraja! Očekivano je da bude padova. No, moram reći da mi je jako žao što nismo iskoristili tu situaciju. Mislim da smo sami krivi. Umjesto da se odlijepimo mi smo Francuze vratili u život. Nisu nas Francuzi pobijedili, nego mi sami sebe. U drugom dijelu nismo imali dobar protok lopte. Sve što smo u obrani zaustavili, u napadu smo zabrljali. Igrali smo jedan na jedan, umjesto na Igora ili Marka. Žao mi je, promašili smo dosta izglednih prilika, razbranili smo Omeyera, sve smo mu šutirali dole, umjesto u glavu"

"Žao mi je što nismo kapitalizirali dobru igru iz prvog dijela, sve bi bilo bolje u nastavku", rekao je Goluža, odlučan da što prije arhivira ovaj poraz.

Ipak, priznao je i svoje greške.

"Nedostaje nam discipline. Duvnjak se iscrpio u igri jedan na jedan i trebao sam ga ranije izvaditi iz igre. No, što je, tu je. Ne treba sada dramatizirati. Trebamo se okrenuti prema sljedeće dvije utakmice, napraviti sve da pobijedimo i to je to"

Moramo više cijeniti svaku loptu!

Duvnjak je gađao 2/6. Premoren, bio je poput utega za Hrvatsku. Kada je stao on, ostali smo i bez potrebnog protoka lopte. Goluža je reagirao u 45. minuti. Uveo je Josipa Valčića. Drago Vuković zaboravljen je na klupi. Opet nam se ponavlja problem iz Španjolske; Goluža očito ne zna što napraviti kada Duvnjaku ne ide.

"Francuzima mogu samo čestitati, a mi moramo zaboraviti ovaj poraz. Odmah. Dosta je iznenađenja na turniru, Bjelorusija i Rusija umalo su napravili senzacije. Treba više cijeniti svaku loptu".

Kapetan Igor Vori zna da se nakon poraza od Francuza teško oporaviti. No, sada će se vidjeti psihološka snaga Golužine reprezentacije.

"Ovo boli, ali nije gotovo! Nisu bilo bolji od nas, imamo puno rezerve, ali napravili smo puno tehničkih grešaka, a odbijene lopte završavale su u njihovim rukama. To nam se dogodilo i u posljednjem napadu. Igrali smo jako loše u drugom dijelu. Sada se moramo dignuti i pobijediti Ruse i Poljake. Mi to možemo, ali moramo spojiti obranu i napad"

U susretu 2. kola Hrvatsku u utorak očekuje ogled protiv Rusije, a dan kasnije i susret protiv Poljske. Dvije najbolje reprezentacije iz skupine izborit će plasman u polufinale.

Index sport zbog vas je i na Facebooku. Imamo više od 141 milijun razloga da i dalje budemo odgovorni i beskompromisni. Slobodno kritizirajte i hvalite, ali prije svega - podijelite s nama ono što smatrate bitnim, jer ništa nas ne pokreće bolje od velikih vijesti. Čekamo vas na našoj Facebook stranici.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.