Gotov sastanak HNS i Hajduka: "Brbiću ostaje kazna, a u Splitu ćemo napraviti feštu"

Foto: Hina

NAKON napada koji su jučer doživjeli na putu prema Splitu, predstavnici HNS-a stigli su pod pratnjom policije u Split na sastanak s čelnicima Hajduka. Na sastanku se razgovaralo o organizaciji utakmice između Hrvatske i Italije koja bi se 12. lipnja trebala igrati pred praznim tribinama Poljuda. 
 
>Kovač o sukobu s huliganima: Pokušao sam ih smiriti, to je sramota koju ne smijemo trpjeti
 
>Karamarko: Nisam upoznat sa stanjem u nogometu, ali Hajduk i HNS ne mogu riješiti probleme obračunom na cesti
 
>Torcida neće osuditi napad: HNS je naletio na par emotivaca, ovaj grad tako diše
 
>Kovača i delegaciju HNS-a tukao je i jedan maloljetnik
 
>Strani mediji šokirani napadom na Niku Kovača: Opet neredi na Balkanu
 
Izaslanstvo HNS-a u Split je stiglo oko 11 sati, a delegaciju su činili izbornik Niko Kovač, izvršni predsjednik Damir Vrbanović, povjerenik za ulaznice Nikša Martinac, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, match manager Alan Balen, team managerica Iva Olivari i glasnogovornik Tomislav Pacak. Hajduk su predstavljali predsjednik Marin Brbić, predsjednik Skupštine Vinko Radovani i direktor stadiona Jakša Radnić.
.
Novinarima se nakon sastanka obratio Damir Vrbanović.
 
"Žao nam je što se igra pred praznim tribinama, mislim da je riječ o vrlo rigoroznoj kazni, ali zato će se glavnina naših aktivnosti događati van stadiona. Tu nam je Grad Split maksimalno izašao u susret. Mislim da smo na dobrom putu i imat ćemo još sastanaka", rekao je Vrbanović koji je najavio da će reprezentacija imati otvoreni trening kako bi se igrači što više približili navijačima". 
 
HNS i Split planiraju napraviti veliku fan zonu.
 
Na upit tko će financirati organiziranje utakmice na praznom Poljudu, Vrbanović je kratko odgovorio: "Sve je riješeno".

"Radi se na tome. Želimo organizirati veliku feštu. Vjerujemo da je ovo početak sređivanja stanja sa Hajdukom. Incident na Ziru nećemo zaboraviti, ali neće narušiti naše odnose. Predstavnici Hajduka su se odmah ispričali za ono što se dogodilo i naglasili su kako to nisu pravi navijači Hajduka te da je riječ o huliganima", rekao je izvršni predsjednik HNS-a, koji je potvrdio da predsjedniku Hajduka Marinu Brbiću ostaje suspenzija.
 
Index je kontaktirao predsjednika Hajduka Brbića koji je rekao da je ovaj sastanak bio isključivo operativne naravi te da mu ja osnovni sadržaj bio dogovaranje detalja oko predstojeće utakmice koja će se odigrati na Poljudu.
 
''Ništa se nije dramatično dogodilo'', za Index je rekao Brbić.
 
Na naše pitanje kako komentira izjavu izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića da kazna izrečena Brbiću i ostalim suspendiranim hajdukovcima ostaje na snazi, predsjednik Hajduka je rekao da nema komentara jer s obzirom na važeću kaznu ne smije davati službene izjave.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.