HNS brani policiju: Intervencija je spriječila veće incidente!

Foto: Screenshot

POVODOM navijačkih nereda u Rijeci između Armade i Torcide, oglasio se i Hrvatski nogometni savez, iz kojeg su još jednom najavili žestoke mjere protiv huligana na stadionima.

Također, HNS je iskoristio priliku da najavi i rat pirotehnici na stadionima, a osim toga Davor Šuker i Damir Vrbanović stali su u obranu policije koja je na Kantridi doprinijela kaosu svojom sporom i pogrešnom rekacijom, dopustivši navijačima bliski susret, kao i slobodno kretanje Armade po stadionu. Ne treba zaboraviti niti da je ta ista policija uletjela na tribinu, oklopljena i opremljena psima napadačima, među malu djecu i obične gledatelje te bez ikakve razlike počela silom uklanjati s tribina.

"Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje zbivanja na utakmici MAXtv Prve lige između Rijeke i Hajduka koja su jasan primjer neprihvatljivog ponašanja na nogometnim stadionima protiv kojeg se treba nastaviti boriti snažnim mjerama.

HNS podržava aktivnosti insititucija države koje su usmjerene rješavanju tog problema, kao što je, primjerice, intervencija Ministarstva unutarnjih poslova u Rijeci spriječila veće incidente.

Hrvatski nogometni savez i Udruga prvoligaša odazvat će se, dakako, na sastanke Nacionalnog tijela za sprječavanje nereda na stadionima kao i svih drugih tijela te aktivno sudjelovati u radu istih.

Zbivanja u Rijeci nastavak su niza huliganskih ispada kakvi čine veliku štetu hrvatskom sportu i moraju biti motiv organizatorima, uključujući HNS, policiji i nadležnim tijelima za poklanjanje još više pozornosti i pažnje sprječavanju nereda prije, za vrijeme i nakon nogometnih utakmica. Pozivamo na nedvojben zaključak kako pirotehnici nije mjesto na stadionima, kao i svakom drugom ponašanju koje dovodi u opasnost druge gledatelje.

Hrvatski nogometni savez u potpunosti se slaže sa stavom Vlade Republike Hrvatske kako je sadašnja situacija neodrživa te će svojim djelovanjem i propisima dati maksimalnu potporu institucijama u rješavanju problema nereda na nogometnim stadionima."

 

> Jovanović objavio rat huliganima: Za vas imamo mjesto u zatvoru, a ne na stadionu!

> Tko je kriv za jezive scene s Kantride: Policija sa psima upala među navijače s djecom!

> "Nigdje više mržnje nismo doživjeli nego u Rijeci"

> Epilog navijačkog divljanja u Rijeci: Jedan policajac teže ozlijeđen!

> Maloča pogođen kovanicom u čelo, Nižić dobio bocom u glavu: Policija spašavala igrače i vodstvo Hajduka

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.