Hajduk i Stromsgodset spremaju golijadu: Burić traži napad, Norvežani najavljuju tri komada

Foto: Hina

HAJDUK od 19 sati u norveškom Drammenu igra uzvratni susret trećeg pretkola Europske lige protiv domaćeg Stromsgodseta. Prvi susret na Poljudu završio je pobjedom Bijelih od 2:0.
 
> Hajduk blistav u Europi, smiješan u HNL-u: Koji će istrčati u Norveškoj?
 
Sudeći prema najavama iz oba tabora, samo dva dana nakon izuzetno zanimljvog i atraktivnog okršaja Moldea i Dinama, očekuje nas nova golijada u norveško-hrvatskoj produkciji.
 
Bijeli love 230 tisuća eura nagrade
 
Hajdukovci su u srijedu otputovali u Norvešku, u lov na barem ponavljanje prošlosezonskog dosega, plasmana u play-off Europske lige. Značajno je to iz rezultatskog, ali i financijskog kuta, jer prolazak u iduću fazu nosi Bijelima novih 230 tisuća eura od UEFA-e, ali i priliku da još jednom napune Poljud. Naravno, ukoliko izostane neka drastičnija kazna zbog transparenta na utakmici prije tjedan dana.
 
Burić u Norveškoj na raspolaganju neće imati Roguljića, a zadnje informacije govore da će na njegovo mjesto uskočiti Maloku, koji je odlično odigrao nastavak susreta protiv Slaven Belupa u nedjelju. Ostatak postave trebao bi biti identičan onoj iz prve utakmice.
 
Burić najavio igru na pogodak
 
"U dvoboj ulazimo kao da je 0:0", jasna je poruka trenera Hajduka pred veliki ispit za ovu mladu momčad. "U Norveškoj moramo igrati na pogodak, vjerujem da ćemo opet stvoriti dosta šansi, kao i u dosadašnjim susretima ove sezone", dodao je Burić.
 
Kod domaćina, pak, nema neke uzavrele atmosfere, nije to ni inače karakteristično za Stromsgodset, a u Drammenu ne doživljavaju ovaj susret nekakvom "povijesnom prilikom". Dodatno ih je ohladilo splitskih 0:2, a o zanimanju za utakmicu dosta je rekla i činjenica da se na Hajdukovoj konferenciji za novinare dan uoči susreta nije pojavio niti jedan norveški novinar.
 
U Drammenu mirno, ali i s vjerom u prolaz
 
Ne očekuje se niti pun stadion, na kojem bi se moglo naći par stotina navijača Hajduka, ali u redovima Stromsgodseta hrabre se uvjerljivom pobjedom od 6:0 kod Tromsoa prošlog vikenda.
 
"Da bi prošli dalje trebamo odigrati na najvišoj razini, svi do jednog", poručio je trener Norvežana i dodao: "Hajduk je dobra momčad, znamo da ćemo biti na iskušenju, ali vjerujemo da možemo postići tri gola."
 
Fossum najveća uzdanica domaćina
 
Norveški mediji, pak, kao glavnog aduta domaćina ističu mladog lijevog veznog Ivera Fossuma, 19-godišnjaka.
 
"Nažalost, u Splitu smo odigrali jako loše, no što je tu je, pokušat ćemo dati sve od sebe i probati napraviti sve što možemo da nadoknadimo ovaj zaostatak. Protiv Tromsoa smo pokazali da znamo igrati napadački i efikasni i ta nam utakmica treba biti putokaz kako postaviti igru protiv Hajduka.
 
Budemo li se držali dogovorenog te ako nas sreća pomazi, sve je moguće", poručio je Fossum.
Uzvratni susret između Stromsgodseta i Hajduka igra se na stadionu Marienlyst, a sudac utakmice je Austrijanac Oliver Drachta.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.