Hajduk i Zadar kažnjeni nakon prve utakmice sezone, Vučević i Vučko prijavljeni zbog vrijeđanja suca

Foto: Hina

VEĆ nakon 1. kola nove sezone hrvatskog nogometnog prvenstva disciplinski sudac Krešimir Vlajčević imao je pune ruke posla. Ponovo je najteže prošao Hajduk koji se danas nešto ranije službenim priopćenjem požalio na ponižavajući tretman kojeg imaju unutar krovne nogometne organizacije i u sudačkim redovima.

Reakciju Hajduka izazvalo je suđenje na otvaranju sezone s Istrom (1:1) kada je osječki sudac Domagoj Ljubičić oštetio Splićane za jedanaesterac te počinio još pogrešaka na štetu domaćina. Burne reakcije nakon utakmice prijavljene su Vlajčeviću, koji je presudio sljedeće:

"Zbog nesportskog ponašanja momčadi na utakmicama 1. kola MAXtv Prve lige prema članku 54. Disciplinskog pravilnika novčanim kaznama u iznosu od po 5.000 kuna kažnjeni su HNK Hajduk (5 opomena na utakmici Hajduk-Istra 1961) i NK Zadar (5 opomena i jedno isključenje na utakmici Zadar-Split).

Po prijavi suca Ljubičića protiv Gorana Vučevića (sportski direktor HNK Hajduk) i Jurice Vučka (obavljao funkciju predstavnika kluba) zbog nesportskog ponašanja i vrijeđanja sudaca po završetku utakmice Hajduk-Istra 1961, disciplinski sudac zatražio je očitovanja koja se trebaju dostaviti u roku od 48 sati".

Također, jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna kaznio igrače Vedrana Ješe (Zadar) i Slavka Bralića (Osijek) zbog isključenja na utakmicama 1. kola (oba su isključena zbog dvije opomene).
 

> "Jebo te Mamić" - Bijeli ogorčeni suđenjem, Vučević bjesnio, a Istrani priznali: Penal je postojao

> Hajdukova poruka "Mamićevim klubovima": Milijuni nisu dovoljni za veliki i ponosan klub za koji živi vojska navijača

> Raspala se fiktivna udruga, ostali stvarni problemi: Hrvatski nogomet talac je jednog čovjeka

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.