Hajduk opet s patinom Carioca: Ovo su "mesije" iz Brazila

Foto: AFP

NAPOKON su u javnost izašla imena dvojice mladih i talentiranih Brazilaca iz Fluminensea koji će pojačati splitski Hajduk. Radi se o Lucasu Patinhu i Cassiju.

Na Poljud bi dvojac trebao stići u subotu, nakon čega će se podvrgnuti liječničkim pregledima pa priključiti momčadi u Međugorju, piše službeni Hajdukov sajt. Lucas Patinho rođen je 6. ožujka 1992, godine i uskoro će napuniti 21 godinu. Po vokaciji je ofenzivni veznjak, a visok je čak 190 centimetara. Karijeru je naravno počeo u Fluminenseu, za koga je odigrao samo jednu službenu utakmicu.

U ljeto prošle godine poslan je na posudbu u Sporting Lisabon, gdje se nije najbolje snašao, odigravši tek dva susreta za rezervnu momčad. Prema Transfermarktu vrijedi 400 tisuća eura, a valja napomenuti kako je dvaput nastupio za mladu reprezentaciju Brazila.

S druge strane, Cassio Gabriel je pravi anonimac. Rođen je 29. kolovoza 1992. godine, a sa svojih 20 godine nije odigrao ni jedan susret u prvoj momčadi Fluminensea. Visok je 176 centimetara, težak 66 kilograma i također igra na poziciji veznog igrača. Kao i Patinho ofenzivno je orijentiran, a brazilski mediji spominju kako je dobar tehničar i čest izvođač slobodnih udaraca. Transfermarkt ga ne poznaje.

Prisjetimo se, Brazilci su na Poljud stigli potpuno besplatno i uvodna su etapa suradnje na relaciji Hajduk - Fluminense. Hajduk će im plaćati relativno skroman ugovor, a u slučaju budućeg transfera odšteta se dijeli 60:40 u korist brazilskog kluba. Više o mladim veznjacima znat će se u srijedu, kada će Bijeli odigrati svoju prvu pripremnu utakmicu u Čitluku protiv Brotnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.