Hajduk zahvalio Šukeru i Vrbanoviću zbog skidanja suspenzije: Šibenčani najavili žalbu UEFA-i

HAJDUKU je Disciplinska komisija HNS-a skinula suspenziju i Splićani će moći igrati utakmicu protiv Istre u Puli u nedjelju na otvaranju nove sezone.

> Šibenik popustio, Hajduk krenuo za Pulu! Spasila ih - publika!

Disciplinska komisija HNS-a suspenziju je Hajduku skinula zbog blokiranog računa NK Šibenika, potvrdio je u razgovoru za Media servis direktor kluba sa Šubićevca Marko Karađole. Podsjetimo, Splićani duguju 4,5 milijuna kuna Šibeniku za transfer Ante Rukavine. Tim novcem Šibenčani namjeravaju riješiti svoje nagomilane dugove.

Karađole: Hajduk nam je želio uplatiti, ali mi nismo htjeli novce!

"Zbog neznanja oko našeg računa, a zna se da je naš račun na odvjetničkoj kući Lovrić-Klobučar, Disciplinska komisija je donijela odluku da Hajduk može igrati prvo, a mislim i drugo kolo. Disciplinska komisija je donijela tu odluku ne znajući gdje će Hajduk uplatiti jer je on imao velike namjere nama uplatiti, ali mi nismo željeli te novce", sarkastično je rekao Karađole, te je potvrdio da se nitko iz Splita nije javio.

Šibenčani su ogorčeni ponašanjem Splićana i najavljuju obraćanje UEFA-i.

Hajduk: Ne bježimo o izvršenja obveza

Hajduk je na svojoj službenoj stranici uz priopćenje povodom skidanja suspenzije zahvalio novom vodstvu HNS-a što im je pomoglo privremeno riješiti ovaj "problem": 

"Pozdravljamo inicijativu novog vodstva Hrvatskog nogometnog saveza koje se prihvatilo hitnog rješavanja problema koji more domaću nam ligu, kao i odgodu izvršenja iz objektivnih razloga Hajdukove suspenzije do 30. srpnja. U suradnji sa svim zainteresiranim stranama potražujemo modalitete rješavanja ovog problema, te još jednom naglašavamo kako ne bježimo od izvršenja svojih obveza", službeni je stav Hajduka.

"Do 30. srpnja 2012. godine Hajduku se odgađa disciplinska mjera koja mu je izrečena odlukom Disciplinske komisije. Ta je odluka danas donesena u povodu zahtjeva Hajduka, a s namjerom da se odgodi predmetna suspenzija iz razloga nemogućnosti uplate na iznos računa HNK Šibenik. Disciplinska komisija je odlučila da je prijedlog osnovan", stoji između ostalog u obrazloženju koje je stiglo na Poljud.

Iz prijedloga odvjetnika Hajduka proizlazi kako je klub s Poljuda voljan postupiti prema odluci Arbitražnog suda, platiti HNK Šibenik dug, ali s obzirom na dopis, upozorenje Porezne uprave, smatra da ne može uplatiti na neki drugi račun osim onog HNK Šibenik. Budući da HNK Šibenik nije dao takav broj računa, već i dalje daje uputu da se uplati na račun njegovog opunomoćenika, predsjednik Disciplinske komisije odgodio je primjenu suspenzije te je naložio Hajduku da u najkraćem vremenu odgovori Poreznoj upravi na postavljene upite i zatraži mišljenje može li izvršiti uplatu na račun koji je dao HNK Šibenik (njegovom punomoćniku) ili se uplata mora izvršiti na račun koji glasi na HNK Šibenik",
stoji u nastavku.

Hajduk bi do novog roka trebao moći skupiti novac zahvaljujući početku sezone i utakmicama u Europi, posebno onoj u 3. pretkolu protiv talijanskog Intera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.