Hajdukova realnost: Pet mjeseci bez plaće, hrane nas navijači

ANTE ČAČIĆ jutros u novinama nakon dugo vremena zaista nije čitao da mu se stolica trese. Trener Dinama ima razlog za opuštenost, iako bi nakon pobjede u derbiju dobro došao i bod u Ligi prvaka. Kako trener kaže, iz sportskih i gospodarskih razloga.

"Konačno nakon utakmice nema loših konotacija. Ovakvim derbijem trebamo se dičiti, ove prezentacije trebale bi vratiti ljude na stadion"

Iako je uvertira u derbi bila sirova, a navijački repertoar usmjeren prema loži, igra je fokus prebacila na travnjak. Napokon smo vidjeli pravu utakmicu, s puno duela, i bez previše prekršaja i zavlačenja. Vidjeli smo dva fantastična pogotka; uz Sammirov volej premalo se potencira akcija i gol Duje Čopa. Nije prazna priča da je jučerašnji derbi bio najbolji model borbe protiv praznih tribina. Zajedno s Mateom Kovačićem i Alenom Halilovićem.

"U osam minuta vidjelo se da je Alen vanserijski talent. Žao mi je što sudac nije prepoznao moment i onu njegovu asistenciju", kaže Dinamov trener i okreće se Kijevu i novoj borbi za egzistenciju u Europi.

Hajduk se u isto vrijeme doslovno bori da preživi. Osvrt na derbi u HTV-ovom Olimpu dao je Hajdukov direktor i nekadašnji trener Sergije Krešić. Nogometni mudrac koji je u Primeri rušio najveće od najvećih momčadi, nije se ustručavao priznati:

"Ovo je najteže razdoblje Hajduka unazad 20 godina. Djelatnici kluba već  pet mjeseci ne primaju plaće. Ne možemo dovoditi jake igrače, a publika je kada dovodimo stranca, naviknula da to budu Baka ili Oblak. Nemamo tih mogućnosti. No, zbog želje naših navijača moramo dovesti dva starija igrača. Naš je cilj Europa i znamo koji su na, problemi na tom putu"


Krešić je uživao u derbiju.

"Bilo je puno interesantnih akcija i individualnih poteza. Dinamo je apsolutno zasluženo pobijedio, na nama je da to iskoristimo na pozitivan način. No, moram reći da utakmica bez navijača nije kompletna"

Znate tko uvijek želi najbolje reprezentaciji? Izbornik

Dinamova dominacija suvereno ide dalje.

"Ne možemo samo čekati Dinamov kiks. Moramo prenijeti želju s tribina na naše igrače. Ta sinergija može napraviti puno za Hajduk"

Kako Dinamov direktor gleda na pozivnicu Sammiru?

"Znate tko uvijek želi najbolje reprezentaciji? Izbornik"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.