Halilović povijesnim golom okončao Dinamov trijumf u Koprivnici



ALENU HALILOVIĆU bilo je potrebno samo sedam minuta u derbiju protiv Slaven Belupa da postigne svoj prvijenac u HNL-u. "Novi Modrić" ili "hrvatski Messi", ali jednostavnije Alen Halilović pokazao je svu raskoš svog talenta u svom drugom nastupu za seniore Dinama. Golom u 92. minuti Halilović je postao najmlađi strijelac u povijesti Dinama, te je tako srušio rekord svog suigrača Matea Kovačića!

Što se tiče derbija, Dinamo je utakmicu otvorio na najbolji mogući način. Igrala se 4. minuta kada je Ibanez ubacio loptu u kazneni prostor Belupa. Mladi Dinamov stoper Ante Puljić visoko je skočio ispred Rodića, a budući da Belupov vratar nije vidio loptu, odnosno nije istu mogao izbiti iz svog prostora, ona se od Gregurine odbila u mrežu domaćina.

Fantastični Ibanez asistirao, zabijao!

Kiša je u tom periodu malo popustila, ali Dinamova agresivnost na terenu nije. Kovačić je fantastičnim loptama hranio Ibaneza na boku, a ovaj je ubačajima hranio Krstanovića koji je predvodio Dinamov napad. S druge strane, Belupo se nije oporavio od primljenog pogotka, pa je jedini igrač koji je nešto pokušavao bio iskusni veteran Davor Vugrinec.


Modri su svoju agresivnost i dominantnost ponovno naplatili u 31. minuti, kada je Kovačić po sredini terena pronašao Ibaneza, koji je pretrčao trojicu braniča Slavena i bez problema smjestio loptu iza Rodića.

Vugrinec najbolji "farmaceut"

Drugi gol kao da je razljutio igrače Roya Ferenčine. Domaćin je uspio povezati redove, pa su tako Čanađija, Vugrinec i Glavica sve više pritiskali posljednju liniju Dinama. Tako je u 44. minuti krenula jedna akcija sa sredine terena. Vugrinec je pronašao Batarela koji je na boku uposlio Čanađiju. On je, pak, vratio loptu u kazneni prostor Dinama gdje je Glavica petom izbacio Šimunića iz igre, a Deliću je preostalo samo zakucati loptu u Dinamovu mrežu.

U nastavku igre Belupo je krenuo po izjednačenje. Već u 46. minuti Slaven je imao lijepu priliku. Delić je snažno sa sedam metara tukao po golu Dinama, ali Kelava je vrhunski obranio. Nakon te akcije situacija na terenu se primirila, ali ne zadugo. Naime, Belupo je ponovno kapitulirao u 58. minuti. Ibanez je fantastičnim prodorom uposlio Rukavinu, koji je s deset metara bez problema pogodio mrežu domaćina.

Halilović za povijest

Belupo se nakon trećeg gola raspao. Jedino je Vugrinec pokušavao dalekometnim udarcima iznenaditi Kelavu, ali čim je Čačić ubacio Beqiraja i Halilovića Dinamo je ponovno pritisnuo domaćina. Upravo je navedeni dvojac izveo prekrasnu akciju na sredini terena. Duplim pasom Beqiraj i Halilović izbacili su posljednju liniju Belupa, a Halilović je poput rutinera pogodio Pelinovu mrežu.

Dinamo je ovom pobjedom pobjegao Slavenu na +7.

Čačić: Užitak je gledati Halilovića!

Nakon utakmice Ante Čačić nije prestajao hvaliti Alena Halilovića:

"To me zaista ispunjava posebnim zadovoljstvo", prokomentirao je Čačić prvi Halilovićev pogodak u HNL-u.

"Naravno, užitak je što smo ponovno bili u takvoj situaciji da smo mu  uopće mogli pružati priliku, a onda je užitak gledati kako takav biser igra. Već je pokazao kakav talent ima, a na njemu je radom ga oplemeniti", rekao je trener Dinama za službenu stranicu Dinama, a zatim se osvrnuo na utakmicu protiv Slavena:

Bila je ovo dobra utakmica, pravi derbi na kojem je bilo dosta prilika i golova, a mislim da je naša pobjeda zaslužena jer smo kontrolirali utakmicu. Ako ima nešto s čime nisam zadovoljan onda bi to bio dio utakmice u kojem smo ipak malo pali, već mislili da je gotovo pa je Slaven imao par prilika, no naš vratar Kelava je bio koncentriran", poručio je Čačić .


SLAVEN BELUPO - DINAMO 1:4

(44'Delić/4' ag. Gregurina, 31' Ibanez, 58' Rukavina, 92' Halilović)

Sastavi:

Slaven Belupo: Rodić - Maras, Kokalović, Bubnjić - Gregurina, Batarelo, Purić, Delić, Čanađija - Glavica, Vugrinec

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Puljić, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović - Rukavina, Kovačić, Ibanez - Krstanović

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.