"Hrvati su ludi za Tinom Maze, navijat će kao da Kostelić vozi"

Foto: AFP

NAJBOLJE svjetske skijašice stigle su u Zagreb, a najveća zvijezda ovogodišnjeg izdanja Snježne kraljice bit će Tina Maze, vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

"Voljela bih pobijediti u Zagrebu, jer mi je to jedan od nedosanjanih snova. Očekujem puno navijača iz Slovenije, oni su mi jako važni, ali to ipak nije najbitnije, jer Hrvati uvijek navijaju za mene kao da sam njihova", izjavila je Tina Maze po dolasku u Zagreb.

Dodala je da joj je Janica Kostelić uvijek bila idol, a i sada se često čuje s njom i s cijelom obitelji Kostelić. Fantastično je, kaže, što u Zagreb prvi put dolazi u ulozi vodeće zvijezde, jer joj se to do sada nije događalo.

"Ova godina je bila posebno dobra, no to je bilo očekivano jer smo dobro radili puno godina. Nisam iznenađena, znala sam na početku sezone da sam u vrhunskoj formi, bila sam strpljiva, čekala svojih pet minuta i ustrajno radila. Kada je Janica još skijala to nije bilo moguće, ona je bila tada najbolja", istaknula je Tina za snowqueentrophy.com.

Massi: Hrvati će navijati za Tinu kao da Kostelić vozi

Prije nekoliko godina gotovo je odustala, ali potom se dogodio preokret u njenoj karijeri, za koji je, uz nju osobno, zaslužan i odličan tim, a posebno njezin trener Andrea Massi.

"Zagreb nam je vrlo bitan. Za Tinu će navijati veliki broj Hrvata. Oni joj daju podršku kao da je riječ o Ivici Kosteliću", smatra Massi.

Iako je sezona dugačka, Tina je uvjerena da joj nijedna druga djevojka više ništa ne može i da je njezina prednost od gotovo 500 bodova nedostižna. Željela bi, međutim, jednog dana pobijediti u svim disciplinama, jer su rijetki to uspjeli, među kojima i Janica.

"Neću biti lažno skromna, rekordi su bitni, puno mi znače, lakše mi je raditi kada imam neki cilj. Žanjem to što sam godinama sijala, nedostaje mi još samo pobjeda u superveleslalomu", zaključila je Maze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.