Hrvatsku čekaju dokvalifikacije, Šuker: Dajte nam Albaniju

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

NOGOMETNA reprezentacija Hrvatske sretnim remijem u Beogradu osigurala je drugo mjesto u skupini. Može momčad Igora Štimca i do prve pozicije, ali isto tako može biti najlošija drugoplasirana reprezentacija, te izgubiti mjesto u dokvalifikacijama za Brazil.

Dvije utakmice prije kraja Hrvatska ima pet bodova manje. Jasno je da onda za prvo mjesto Modriću i društvu trebaju dvije pobjede, te dva poraza Belgije ili poraz i remi. Hrvatska u tom slučaju mora pobijediti Belgiju u Maksimiru, a zatim slaviti i u Škotskoj, a da Wales u posljednjem kolu odnese najmanje bod iz Belgije. Ako Bale odvede Wales do pobjede Hrvatska bi bila prva, a ako Belgija i Wales odigraju neriješeno o prvom mjestu bi odlučila gol-razlika. U ovom trenutku Belgija ima gol-razliku +13, a Hrvatska +6. Da npr. Hrvatska pobijedi Belgiju 2:0 i Škotsku u posljednjem kolu 3:0 uz remi bez golova Belgije i Walesa, igrači Igora Štimca bi bili na Svjetskom prvenstvu, a Belgijci u baražu.

 

Međutim, Hrvatska još uvijek može ostati i bez dokvalifikacija, ako izgubi od Belgije i Škotske, a Makedonija ili Wales završe na posljednjem mjestu u skupini. Hrvatska bi tako imala 11 bodova na ljestvici drugoplasiranih reprezentacija, broj bodova koji nije bio dovoljan za baraž prije četiri godine, te broj bodova koji mogu nadmašiti reprezentacije iz ostalih osam skupina.

Najrealnije je, pak, očekivati da će Hrvatska u baraž, a tamo bi, kako sada stoje stvari, mogla igrati protiv Bugarske, Crne Gore, Rumunjske ili Švedske.

Ždrijeb parova play-offa održat će se u Zürichu 21. listopada, a utakmice se igraju 15. studenoga i četiri dana kasnije.

Šuker: Dajte nam Albaniju

Davor Šuker i Igor Štimac u beogradskoj noći dugo su razgovarali. Predsjednik HNS-a, svjestan da Hrvatska teško može do prvog mjesta, izrazio je želju da u baražu igramo s Albanijom. Još je uvijek teško kalkulirati koga bi Hrvatska mogla izvući, ali predsjednik se nada najlakšem protivniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.