Istražitelji pregledali snimku nesreće: Schumacher je odletio osam metara izvan staze!

Foto: Getty Images; Montaža/Index

MICHAEL SCHUMACHER u komi je deseti dan nakon teškog pada na skijanju u Francuskoj. Liječnici njegovo stanje i dalje nazivaju kritičnim, ali tvrde da je stabilno. No, još se ne zna kada bi ga mogli pokušati probuditi iz inducirane kome.

Schumacher je teško stradao tri dana prije Nove godine na skijanju u Maribelu. Nagađalo se kako je pomagao prijatelju u nevolji, da se izgubio na opasnom dijelu staze, pa i da je vozio prebrzo i neoprezno. Policija istražuje okolnosti nesreće, a u tome im pomaže i snimka s kamere koju je Schumacher imao na kacigi.

Navodno postoji i druga snimka, s mobitela jednog njemačkog turista. Nijemac iz Essena je, prema pisanju Der Spiegela, snimao svoju suprugu kada je slučajno uhvatio trenutak Schumacherovog pada. Prema toj priči, bivši F1 pilot skijao je brzinom od oko 20 km/h.

Francuski državni odvjetnik i policijski istražitelji izašli su jutros pred brojne novinare u Albervilleu i otkrili nove detalje istrage Schumacherove nesreće.

"Kaciga je pukla na dva dijela"

"Schumacherova obitelj treba privatnost, molimo vas da ju poštujete. Govorim o pogrešnim informacijama koje izlaze u javnost. Nažalost, nismo mogli sve novinare ugurati u prostoriju", počeo je pressicu tužitelj Patrick Quincy uz dužnosnike policije.

"Pregledali smo snimku sa Schumacherove kamere. Još moramo detaljno analizirati taj video, a još uvijek nemamo snimku navodno snimljenu od strane njemačkog turista. Sastavili smo kvalitetan tim istražitelja koji analiziraju što se dogodilo".

"U 11 sati Michael Schumacher spustio se sa 2700 metara visine do mjesta gdje se staza razdvaja, pratio je crvenu stazu i izletio. Iskusan je skijaš, ali otišao je 6 metara izvan staze, izgubio je ravnotežu, skije su zapele i odbačen je nekoliko metara dalje na stijene. Kamen u koji je udario bio je osam metara izvan staze, a kaciga je pukla na dva dijela".

"Kad je skrenuo sa staze, nije smanjio brzinu ali ne možemo reći koliko je točno brzo išao. Kretao se brzinom vrlo dobrog skijaša po teškom terenu", dodao je.

"Pomoću snimke istražujemo što se točno dogodilo i moći ćemo precizno utvrditi okolnosti. Teško je utvrditi brzinu prema njegovoj kameri, no čini se kako je bila prilagođena spustu, nije išao prebrzo niti neoprezno".

Također, dodali su kako je staza bila propisno označena. Schumijeve skije bile su u dobrom stanju i nisu uzrok nesreće.

"Što se tiče snimke s kamere Schumacherove kacige, ona pripada obitelji, nismo imali razloga odmah ju tražiti, ali s obitelji imamo sjajnu suradnju".

"Među liječnicima postoji konfuzija oko ozljede glave. Prema njoj je teško reći koliko je brzo išao. Oko toga ćemo razgovarati sa stručnjacima, ali zapravo za istragu nije niti bitno koliko je brzo išao", rekao je Patrick Quincy.

"Znamo da kvaliteta snijega nije bila dobra na mjestu nesreće, ali to nismo analizirali. Imamo oko 50 ozbiljnih nesreća godišnje na tom mjestu, navikli smo raditi ovakve istrage", dodao je.

Brojni novinari sjatili su se u Albertville gdje su istražitelji nesreće Michaela Schumachera izašli pred javnost izvijestiti o detaljima.

Jedan odvjetnički tim navodno već radi na tužbi protiv francuskog skijališta smatrajući ih odgovornima zbog loše označene i osigurane staze. Poznati skijaši stali su u obranu skijališta, a nekadašnji olimpijski prvak Markus Wasmeier komentirao je kako se to moglo dogoditi i profesionalcu kad naleti na kamen te kako nema smisla cijelu planinu okovati zaštitnim ogradama. Policija je također odbacila odgovornost skijališta.

Corinna Schumacher potjerala novinare iz bolnice

Schumacherova obitelj konstantno je uz njega, a supruga Corinna jučer je od novinara tražila da ostave i liječnike i njenu obitelj na miru u ovim teškim trenucima.

"Molimo vas da nas podržite u zajedničkoj borbi s Michaelom. Važno nam je da pustite liječnike i bolničko osoblje da rade u miru. Molim vas, vjerujte njihovim priopćenjima i ostavite liječnike i našu obitelj na miru", poručila je Corinna Schumacher.

 VIŠE O NESREĆI MICHAELA SCHUMACHERA ČITAJTE NA INDEXU:

> Corinna potjerala novinare i ostala uz Schumijev krevet: "Ostavite našu obitelj na miru!"

> Uznemirujuća vijest: "Schumacheru je još od ranije oštećen mozak"

> Schumacher je snimio vlastitu nesreću?

> Oporavio se nakon tragičnog spusta: "Pao sam kao Schumacher i preživio"

> Nitko ne može reći da će Schumacher ovo preživjeti

> Ovo je stijena u koju je udario Schumacher: Šampion kritično nakon operacije uklanjanja krvnog ugruška iz mozga!

> Schumi u komi dočekao rođendan, navijači se okupljaju ispred bolnice: "On je borac, šampion, ozdravit će"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.