Iz Manchestera u Koprivnicu: Mario Jelavić odbio Hajduk i potpisao za Belupo!

Foto: NK Slaven Belupo

NA POČETKU zimskih priprema Slaven Belupo predstavio je dva pojačanja u napadu, dok je Tomislav Bušić napustio klub. Veliki preokret dogodio se u slučaju Marija Jelavića, bivšeg juniora Hajduka, koji je stigao nakon propale probe u Manchester Cityju.

Belupo u proljetni dio sezone ulazi s europskim ambicijama, a za mjesta koja vode u Europu sljedeće sezone morat će se boriti s Hajdukom, Splitom, Rijekom... Trener Roy Ferenčina pojačao je momčad dvojicom domaćih napadača, dok je nekadašnji "hajdukovac" Bušić dobio slobodne papire.

Belupo je dovođenjem mladog Jelavića iznenadio Hajduk, koji je očekivao povratak svog "djeteta" na Poljud, no nakon što mu je propao prelazak u City zbog problema s dobivanjem radne dozvole, Jelavić se odlučio za Koprivnicu.

"Riječ je o vrlo darovitom mladom napadaču koji je bio član reprezentacija Hrvatske (U-17, U-18, U-19) i od kojeg očekujemo da u našoj sredini pokaže svoje realizatorske sposobnosti. Istekao mu je ugovor s Hajdukom, bio je slobodan igrač i odlučili smo ga dovesti u naš klub s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor", kratko je rekao Roman Sović, sportski direktor Slavena Belupa.

Enes Novinić je poznato ime u HNL-u, a ranije je zabijao u dresovima Varaždina i Karlovca. U Koprivnicu je stigao iz austrijskog Lustenaua bez odštete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.