Jadranski derbi bez pobjednika, Torcida i Armada divljale na Kantridi!

Foto: Hina

RIJEKA I HAJDUK podijelili su bodove u 117. jadranskom derbiju na Kantridi (1:1) pred oko 9000 navijača. Oba kluba, s Rječanima na vrhu ljestvice, imaju 23 boda, kao i Lokomotiva te četvrtoplasirani Dinamo, koji u nedjelju igra u Zadru. Momčad Matjaža Keka jedina je neporažena momčad Lige 10 nakon jedanaest kola.

U derbiju s Hajdukom imali su priliku upisati i pobjedu. Vodstvo su imali od 24. minute kada je Leon Benko podigao na noge cijelu Kantridu fantastičnim volejem pod gredu Kalinićevog gola za vodstvo Rijeke.

Splićani su u 59. minuti izjednačili preko Kouassija, baš kad je Armada upalila baklje na svojoj tribini. Kouassi je nakon kornera sa svega metar-dva u padu pogodio za 1:1. Na drugoj strani Torcida je uzvratila svojom bakljadom.

Prilika nije bilo mnogo, ali obje momčadi bile su blizu drugog gola, Rječani nešto bliže. Početkom drugog poluvremena Anas Sharbini stvorio je tri opasne situacije, no Maloča i Milović odlično su reagirali u obrani. Prijetili su i Kvržić i Benko, na drugoj strani Maglica i definitivno najopasniji hajdukovac Bukva, koji je namještao lopte, ali nije imao egzekutora.

U završnici je tri lijepe prilike za pobjedu Rječana zapucao Ivan Krstanović. Sva tri puta je, kao i više puta tijekom utakmice, lijevu stranu splitske obrane probio Tomečak, savršeno centrirao visokom napadaču kojeg je prvo blokirao Maloča, drugi put je pucao nisko u ruke Kaliniću, a treći put metar pored gola.

Navijači igrali svoj derbi: Sukob Armade i Torcide smirivala policija

Na tribinama su navijači igrali svoju utakmicu. Počelo je općim zviždanjem minuti šutnje za Vlatka Markovića, bivšeg predsjednika HNS-a koji je preminuo prošlog tjedna. Nakon pogotka razbuktale su se strasti, poletjele su stolice, a nakon drugog gola počele su bakljade, prvo Armadina, a onda Torcidina. Hajdukove navijače došla je umiriti interventna policija, a dio tribine onda je ispražnjen. > Više.

Rijeka - Hajduk 1:1

Rijeka: Vargić - Tomečak, Marić, Knežević, Bertoša - Pokrivač, Maleš - Kvržić, Močinić, Sharbini - Benko

Hajduk: Kalinić - Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović - Sušić, Pašalić - Kouassi, Iluridze, Bukva - Maglica

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.