Jelavić igra za Manchester City, Džeko gleda s tribina: Omišanin u špici s Tevezom!

Hajduk ga je koristio za čišćenje snijega, a Manchester City mu daje priliku na utakmicama. Mario Jelavić prošle zime na Poljudu.

MARIO JELAVIĆ, bivši Hajdukov juniorski napadač (18), koji je na probi u engleskom prvaku, nastavlja s nastupima za Manchester City na austrijskim pripremama, koje se odvijaju u Seefeldu.

Visoki (1.89) "centarfor" čini se idealnim za engleski tip igre, a čini se da nije mrzak ni treneru Manciniju, koji mu je nakon utakmice protiv saudijskog Al Hilala (0:1), dao priliku i protiv njemačkog drugoligaša, drezdenskog Dynama (0:0).

Edin Džeko je utakmicu u Innsbrucku gledao s tribina, a od početka su u napadu igrali Carlos Tevez i Sergio Aguero. Upravo je Kuna na početku drugog poluvremena zamijenio Jelavić, koji je na terenu bio do 86. minute. Osim što je propustio polupriliku, kada je u skoku neprecizno pucao glavom, Jelavić može biti zadovoljan povećanom minutažom u odnosu na prvu pripremnu utakmicu, jer protiv Al Hilala je dobio pola sata, dok je Dynamu prijetio 11 minuta dulje, kada ga je na samom kraju zamijenio Bunn.

City nije nastupio u najjačem sastavu, ali pored spomenutih argentinskih napadača, igrali su kapetan Kompany, Yaya Toure, Kolarov, Zabaleta... pa se mladi Omišanin ipak našao u uglednom društvu.

Njegovom (privremenom?) klubu slijedi prijateljska utakmica protiv Bešiktaša, nakon koje će se znati hoće li ga City otkupiti. U tom slučaju, proslijedili bi ga na posudbu u neku od svojih filijala, jer nema broj nastupa za reprezentaciju potreban za dobivanje radne dozvole.


Iako je Mario na probu u Manchester City, otišao s one u Anderlechtu, u Hajduku nije dobio priliku. Ako potpiše za City, Bili će na ime "naknade za razvoj mladog igrača" dobiti oko 250 tisuća eura.

Sastav Manchester Cityja na pripremnoj utakmici protiv Dynama Dresden:


Pantilimon (zamijenio ga Johansen u 74. minuti), Zabaleta (Elabdellaoui 74), Kolo Toure (Boyata 86), Savić (Mancini 86), Kompany (Rekik 68) Biton (Evans 86), Yaya Toure (Razak 70), Lopes (Weiss 62), Kolarov (Helan 74), Tevez (Scapuzzi 74), Aguero (Jelavić 45, Bunn 86)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.