Kako Hrvatska može proći u četvrtfinale?

U PONEDJELJAK ćemo dobiti putnike u četvrtfinale iz naše skupine. Španjolska igra protiv Hrvatske, a otpisana Irska ide na noge Italiji. Hrvatska i Španjolska trenutno imaju po četiri boda, ali Furija ima bolju gol razliku (5:1). Talijani su skupili dva boda.

> Trapattoni: Ako nas Italija pobijedi, to će biti zato što zaslužuju

Del Bosque: Nećemo igrati na 2:2, idemo pobijediti Hrvatsku

> Španjolci se poigrali s Ircima - 4:0 za Furiju protiv najlošije reprezentacije na Euru!

> Buffon se boji namještanja: Odigraju li Hrvatska i Španjolska 2:2, Italija ispada!

Pobjeda nad Španjolskom u ponedjeljak Hrvatsku sigurno vodi u četvrtfinale. Čak bismo i porazom mogli proći, ali u tom slučaju Irska ne smije izgubiti od Italije. Svladaju li Talijani Irsku, a mi izgubimo od Španjolske, dalje idu Azzuri.

Stvari se kompliciraju u slučaju remija sa Španjolskom. Naime, ukoliko momčadi u skupini imaju jednak broj bodova, u obzir se uzima gol razlika između reprezentacija koje su u igri za prolazak. Talijani su sa Španjolcima odigrali 1:1 pa onda s Hrvatskom reprizirali taj rezultat. Stoga bi ih 2:2 između Hrvatske i Španjolske izbacio iz igre. Talijani su već poručili da se boje takvog ishoda.

Ukoliko Hrvatska i Španjolska odigraju 1:1, dalje će proći momčad koja ima bolju gol razliku protiv Irske. U tom slučaju Talijani za prolazak moraju svladati Irce većom razlikom od 3:1.

Ako Hrvatska i Španjolska odigraju 0:0, Talijani s bilo kojom pobjedom osvajaju prvo mjesto, a zbog večerašnje uvjerljive pobjede nad Ircima Španjolci bi umjesto Hrvata prošli u četvrtfinale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.