"Kao luzer": Aco Petrović opet zauvijek odlazi iz hrvatske košarke

Foto: Cropix / Nenad Dugi

ACO PETROVIĆ toliko je puta odlazio iz hrvatske košarke, da je "nepoznati počinitelj" jednom prilikom iz šale zadarskim redakcijama poslao pismo "Konačna odluka: Dajem ostavku", u Acino ime. Baš je kao trener Zadra Aco jednom "zauvijek napustio Hrvatsku"; 2008. godine u Trnskom, kada je umjesto u finalu Kupa, završio s isključenjem i bez posla. Jednom je Zadranima kuvertirao ostavku koju uprava nije prihvatila, pa je on potpao pod toliku ljubav. I u Cedevitu se vratio nakon što je već jednom otišao. Ovaj put "smaknuo" ga je Partizan, ali on tvrdi, bile su to balkanske sile.

I jasno, više se neće vraćati hrvatskoj košarci, koja mu je koliko god muljevita bila, nešto ipak dala. Bez obzira koliko je skitao vani.

"Znam da sam to već jednom rekao, ali više neću pogriješiti i vratiti se u hrvatsku klupsku košarku. Ostajem u reprezentaciji BiH, a klub ću voditi tamo gdje će me poštivati. Ni u Hrvatskoj nisam katastrofalan trener kako se tvrdi posljednjih godina. Ne poštuju me, iako sam u našoj košarci 35 godina, a od toga 23 trener. Odlazim kako luzer, ogorčen i tužan", rekao za Aco za Jutarnji list, a o svemu će opširnije govoriti kada se situacija malo smiri.

Možda već kada se vrati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.