Keane preživio udarac Kung Fu Pandže: "Trebalo mi je nekoliko minuta da se priberem od udarca"

ROBBIE KEANE zapamtit će susret protiv Bosne i Hercegovine, ali ne po igri njegove momčadi ili pobjedi, već po udarcu Borisa Pandže koji ga je koljenom u rebra oborio na tlo.

Keana su morali iznijeti s terena, a prizor irskog kapetana kako se previja po travnjaku Aviva stadiona zabrinuo je domaće navijače, ali i samog izbornika Irske, Giovannija Trapattonija, koji već mjesecima muku muči s ozljedama u momčadi.

"Rebra su mi komadićima. Šalim se, dobro sam. Nakon što me njihov igrač oborio na tlo, teško sam lovio zrak. Trebalo mi je nekoliko minuta da se priberem. Još uvijek me bole rebra, ali sve će biti uredu", poručio je zabrinutoj javnosti Keane.

Dunne će nam biti od velike važnosti na Euru

Irska je teško došla do pobjede nad BiH. Trapattonijeve trupe nisu se iskazale u prvom poluvremenu, no ulaskom Aidena McGeadyja i strijelca jedinog pogotka na utakmici Shanea Longa, Irska je živnula. Od ostalih igrača istaknuli su se još James McClean i Richard Dunne.

"McClean je odlično odigrao utakmicu. Svi mi znamo što je on sposoban učiniti. Što se tiče McGeardyja, on je doista bio najbolji naš igrač na terenu", rekao je Keane, koji je posebno nahvalio Richarda Dunnea.

"On je bio na svojoj razini što me jako veseli. Odradio je lavovski dio posla u obrani, a redovno se priključivao i u napadu. To je ono što mi očekujemo od njega, on je naš najkorisniji igrač i on će nam itekako biti potreban na Euru", smatra Irac.

"Ako smo mogli protiv Bosne i Hercegovine, moći ćemo i protiv Hrvatske"

Ircima je BiH dobro došla kako bi se upoznali s taktikom, ali i mentalitetom jedne "balkanske" momčadi. Irska javnost vjeruje kako njihova reprezentacija može slaviti protiv Bilić boysa.

"BiH igra vrlo slično kao Hrvatska, protiv koje igramo na otvaranju Eura. Oni su znači preuzeli inicijativu na terenu, a tako nešto će i Hrvati pokušati napraviti. Mi smo pokazali da se možemo obraniti kao cjelina, te da svi zajedno možemo ugroziti protivnički gol. Vrlo je važno da do utakmice s Hrvatskom ostanemo mirni, a kad ta utakmica počne mi ćemo biti maksimalno motivirani", za kraj će Keane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.