Kek: Ovo je krasna reklama za hrvatski nogomet

Foto: HNK Rijeka

LOKOMOTIVA je u 24. kolu HNL-a na stadionu u Kranjčevićevoj pobijedila Rijeku 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Jerko Leko iz dvojbenog penala u 90. minuti nakon što je sudac Igor Križarić tetralan pad Ante Rukavine u kaznenom prostoru gostiju okarakterizirao kao najstrožu kaznu.

>Hajduk pao na 4. mjesto, Lokomotiva uz pomoć sudaca srušila Rijeku

>Tomasov: Vidjelo se kuda to vodi nakon što su nam poništili čisti gol

Također, arbitar ovog susreta je već u 11. minuti susreta na intervenciju pomoćnika Fejera poništio čisti gol Tomasova zbog navodnog zaleđa, premda je igrač Rijeke barem metar bio iza posljednjeg igrača Lokomotive.

Matjaž Kek kraj utakmice nije dočekao na klupi već je bijesan nakon penala na kraju susreta bio udaljen na tribine.

Nakon utakmice, strasti se nisu smirile. Kek je psovao po hodnicima stadiona u Kranjčevićevoj, nije se želio rukovati s predstavnicima Lokomotive, a došlo je i do verbalnog sukoba s direktorom Lokomotive Božidarom Šikićem. Ipak, srećom je sve ostalo samo na tome.

''Svaka čast mojim igračima na trudu, volji i želji. Želim Lokomotivi sve najbolje u prvenstvu, no na ovo nemam komentara.Mislim je da je toliko kamera bilo na stadionu da nema smisla da je je nešto posebno komentiram. Ispričavam se ako sam nekog uvrijedio neposredno prije isključenja, ali normalno je da imam neku reakciju nakon svega ovoga Jedino želim da netko zaštiti ove igrače koji sad plaču u svlačionici. Znao sam što će se dogoditi i prije ove utakmice. Znao sam nakon nedjeljnih rezultata'', rekao je Matjaž Kek nakon susreta  te je dodao:

''Nema to veze s igračima Lokomotive. Po ovim njivama, jadnici se bore za preživljavanje, a netko se doma vjerojatno smije s daljinskim u ruci. Stvarno krasna reklama za hrvatski nogomet'', završio je očajni Kek.
 
S druge strane trener Lokosa Tomislav Ivković čestitao je svojim igračima na pobjedi:
 
''Cilj opravdava sredstvo. Nemoguće je igrati po ovakvim uvjetima i čestitam svojim igračima na trudu i zalaganju'', rekao je Ivković, a na pitanje kako komentira suđenje kratko je dodao:
 
''Ne bih to komentirao, Nikad ne komentiram suđenje.''
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.