Kek: Sve uzroke poraza moramo tražiti kod sebe, svi smo podbacili

Foto: Hina

U POSLJEDNJEM susretu 22. kola MAXtv Prve lige Rijeka je s minimalnih 1:0 poražena na Stanovima, iako je od 70. minute igrala s igračem više, a posljednjih desetak minuta i s dva igrača više od protivnika. Na kraju je presudio pogodak Hrgovića iz kaznenog udarca u 65. minuti te promašeni jedanaesterac Benka u 83. minuti.

"Čestitke domaćinu koji je bio srčan, borben i s velikom željom. Ako u ovakvoj utakmici, gdje je malo prostora i gdje teren ne dozvoljava igru, ne iskoristiš svoje prilike, onda mi preostaje samo čestitati onome koji je dao gol. Sve uzroke što nismo došli do bodova moramo tražiti kod sebe", nakon prve proljetne službene utakmice i trećeg prvenstvenog poraza rekao je strateg Rijeke Matjaž Kek.
 
Nije želio krivnju svaljivati ni na koga iz svoje momčadi: "Svi smo podbacili. Ne mogu sad upirati prstom na bilo koga. Imalo smo dovoljno prilika i posjed lopte."
 
Nakon susreta dosta je bilo govora o sudačkim odlukama. "Nisu suci oni koji su Zadru donijeli pobjedu, ali nikad nije dobro kad su suci u glavnoj ulozi, jer jedni i drugi igrači su na terenu bili jako korektni. Oni su zaslužili biti u glavnoj ulozi", komentar je Keka na izvedbu Damira Batinića iz Osijeka, suca ovog susreta.
 
Osim trenera Riječana, na susret se osvrnuo i branič gostiju Luka Marić: "Bio je dosta težak teren po kojem se nije baš nešto moglo odigrati, ukazalo je to da će pobijediti igra koja će manje griješiti i tako je na kraju i ispalo."
 
Marić je svojevrsni tragičar jer je upravo on startom na Weitzeru skrivio možda i prestrogo dosuđeni kazneni udarac: "Sudac je sudio penal, njegova je zadnja, ne može se ništa protiv toga."
 
"Imamo sad niz utakmica za izvaditi se, koncentrirat ćemo se na dvoboj u srijedu, napravit sve da pobijedimo", najavio je odmah kup ogled na Kantridi s Osijekom, uz nadu kako će iz trećeg pokušaja ove godine taj susret biti odigran.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.