Kovač o sukobu s huliganima: Pokušao sam ih smiriti, to je sramota koju ne smijemo trpjeti

Foto: Hina

NIKO KOVAČ odradio je sastanak s predstavnicima Hajduka i Grada Splita na kojem se raspravljalo o organizaciji utakmice između Hrvatske i Italije. Međutim, glavno pitanje je bilo kako izbornik komentira jučerašnji incident koji se dogodio na odmorištu Zir, kada je skupina od 12 huligana napala njega i ostatak delegacije HNS-a.

>Karamarko: Nisam upoznat sa stanjem u nogometu, ali Hajduk i HNS ne mogu riješiti probleme obračunom na cesti
 
>Torcida neće osuditi napad: HNS je naletio na par emotivaca, ovaj grad tako diše
 
>Kovača i delegaciju HNS-a tukao je i jedan maloljetnik
 
>Strani mediji šokirani napadom na Niku Kovača: Opet neredi na Balkanu

"Stali smo malo da odmorimo. Htjeli smo popiti kavu, pojesti sendvič. Dogodila se ta neugodna situacija; bilo ih je desetak. Rekli su mi da se vraćaju s utakmice koja se igrala u Rovinju, a znate tko je igrao u Rovinju... Pokušali su nas izazvati. Mi smo ostali mirni, razgovarao sam s njima koliko sam mogao, ali nije bilo jednostavno. Naš Nikša je dobio malo i jedan auto je oštećen", rekao je Kovač.

Svjetski mediji pišu o novim navijačkim neredima na Balkanu.

"To je jedna sramota koju ne smijemo trpjeti. Gubimo rejting u svijetu. Mi nismo takav narod, to radi jedna manjina, to nije navijanje i to treba iskorijeniti. Zato želim ponoviti da se svi moramo boriti protiv ovog problema; mi, država, vi novinari. Naša Hrvatska je prekrasna i ne smijemo je blatiti", objasnio je Kovač.
 
"Hrvatska mora igrati u svakom kutu domovine"
 
Hrvatska će na Poljudu igrati i protiv Bugarske. Kovač vjeruje da će navijači sjajno prihvatiti reprezentaciju.

"Zašto bih se bojao? Hrvatska mora igrati u svakom kutu domovine, to sam govorio i kao izbornik mlade reprezentacije. Mi ćemo se približiti navijačima, napravit ćemo sve da reprezentacija ovdje uživa, a volio bih da nas podržite", zaključio je Kovač. 


 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.