Kovača i delegaciju HNS-a tukao je i jedan maloljetnik

Foto: Hina, Index, HRT, mojzagreb (ilustracija) 

POLICIJA je jučer blizu Gračaca privela 12 osoba koje su izvele neobjašnjiv napad na izbornika Hrvatske Niku Kovača i delegaciju HNS-a koja je putovala za Split. Privedeni su na kriminalističko istraživanje, a danas će uz optužni prijedlog sukladno Zakonu protiv javnog reda i mira biti privedeni sucu za prekršaje. Delegaciju HNS-a napali su najprije verbalno, a dvojica su krenula u fizički obračun. Policija je jutros potvrdila šokantan detalj - jedan od napadača je maloljetnik iz Unešića. S njim je u fizički napad krenuo i 36-godišnjak iz Sutivana, dok su ostali napadači s područja Solina, Knina, Splita, Imotskog i Ramljana. 

Huligani su zaustavljeni u kombiju splitskih registracija, a policija kod njih prilikom uhićenja nije pronašla navijačka obilježja koja bi ih svrstala u određenu navijačku skupinu. Podsjetimo, Nikša Martinac, HNS-ov povjerenik za ticketing zadobio je nekoliko udaraca, dok je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović pogođen plastičnom bocom u glavu. Za Index je kazao da su pretrpjeli strašne uvrede te da je samo zahvaljujući smirenosti HNS-ove delegacije izostao žestok obračun. Nastradalo je i službeno vozilo saveza; iščupani su mu brisači i retrovizori. 

Dvojici napadača koji su fizički napali članove HNS-a sudit će se prekršajno prema članku 13. Zakona protiv javnog reda i mira. Zbog tučnjave na javnom mjestu prijeti im novčana kazna u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM, odnosno kazna zatvora do 30 dana. Ostatku skupine sudit će se sukladno članku 6. istog zakona, te im zbog izrazito drskog ponašanja na javnom mjestu prijeti kazna od 50 do 350 DEM, odnosno 30 dana zatvora. 

"Jučer oko 17 sati na autocesti A-1, u smjeru juga, na odmorištu Zir, u jednom ugostiteljskom objektu došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane 12 državljana Republike Hrvatske (s područja Solina, Knina, Splita, Imotskog, Ramljana, Sutivana i Unešića) koji su verbalno napali delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza (7 osoba), nakon čega su dvojica od njih (36-godišnjak iz Sutivana i maloljetnik iz Unešića) i fizički napali dvojicu članova Hrvatskog nogometnog saveza", izvješće je PU ličko-senjske. 

Epilog napada - prekršajne prijave 

Po izlasku iz ugostiteljskog objekta ista grupa je oštetila automobil sa kojim je delegacija Hrvatskog nogometnog saveza putovala. U navedenom sukobu nije bilo ozlijeđenih osoba", dodaju u policiji. 

Članovima HNS-a na mjestu događaja ponuđena je liječnička pomoć koju su oni odbili. Nastavili su put za Split gdje će se danas sastati s predstavnicima Grada Splita te HNK Hajduk zbog dogovora o domaćinstvu susreta Hrvatska - Italija na Poljudu u lipnju. Hajduk je sinoć oštro osudio napad i distancirao se od huligana, koji su prema navodima članova HNS-a nosili obilježja splitskog kluba. 

"Uhićene osobe tijekom današnjeg dana će uz optužni prijedlog biti privedeni nadležnom prekršajnom sudu (36-godišnjak iz Sutivana i maloljetnik iz Unešića za prekršaj iz članka 6. Zakona protiv javnog reda i mira, a ostala desetorica zbog prekršaja iz članka 13. navedenog Zakona)", potvrđeno je u policiji.

>>> Strani mediji o napadu na Kovača i HNS: Opet problemi na Balkanu

>>> Martinac: Napad na instituciji izbornika mora pokrenuti neke stvari u našoj napaćenoj državi

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.