Makedonci pred Hrvatsku potražili pomoć Platinija: "Odlazak na veliko natjecanje bio bi vrhunac"

PRED početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo predsjednik makedonskog nogometnog saveza Ilčo Gjorgjioski potporu je potražio u UEFA-i, kod predsjednika Michela Platinija.

Makedonija u petak od 20:15 na Maksimiru igra protiv Hrvatske, a Gjorgjioski je prvi put stigao u službeni posjet Platiniju nakon što je u srpnju izabran za novog predsjednika Saveza.

"Ovo je jedan od najvažnijih trenutaka moje karijere. Susret s Platinijem je vrhunac", rekao je u Nyonu bivši proslavljeni makedonski reprezentativac i trener s dvije titule u domaćem prvenstvu.

Njegov dolazak u UEFA-u slučajno se podudara s prvom utakmicom novog kvalifikacijskog ciklusa.

"Svrha posjeta bila je uspostaviti prve kontakte s predstavnicima UEFA-e i naučiti sve o njenoj strukturi. UEFA-ina pomoć je vrlo važna jer strukture u našoj zemlji još su u razvoju. UEFA nam pomaže oko toga", rekao je Gjorgjioski dodavši kako se radi na razvoju mladih generacija, ali i na A-reprezentaciji, te podizanju standarda domaće lige i klubova.

Makedonci su u tome htjeli imati pomoć bivšeg izbornika Toshacka, no kada su ga ugovorom htjeli vezati za Skopje kako bi im pomogao školovati trenere, Velšanin je otkazao suradnju.

"Moja želja kao predsjednika je da se naša zemlja kvalificira a Euro ili SP. To bi bio vrhunac, ne samo našeg nogometa, nego i cijele zemlje. Svjestan sam da to nećemo postići preko noći. Moramo raditi sistematski, izgraditi infrastrukturu kako bi postigli rezultate u sljedećim godinama", zaključio je Gjorgjioski.

Makedonci su do sada najčešće završavali kvalifikacije na četvrtom mjestu skupina, i to im su im ujedno i najbolji rezultati (u kvalifikacijama za EP 1996., 2000., 2004., te SP 1998., 2000.).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.