Makedonci se tukli u svlačionici, a zatim slomili "orlove": Srbija se oprašta od Brazila?

U 4. KOLU kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Srbija je na teškom gostovanju u Skoplju protiv Makedonije izgubila 1:0, dok je Belgija upisala tri boda protiv Škotske.

Posvađana Makedonija šokirala posvađane Srbe

Siniša Mihajlović utakmicu je započeo bez kapetana momčadi Branislava Ivanovića, a njegova prva postava koju je poslao na travnjak stadiona Filip II. izgledala je poprilično bezidejno u prvom poluvremenu. Srbi su odmah na samom startu nekoliko puta zaprijetili preko Tadića, ali to je bilo sve od "orlova" u prvom poluvremenu.

U nastavku igre Makedonci su se probudili i iz prve opasnije prilike pred golom Brkića postigli su gol. Igrala se 59. minuta kada je Ibraimi sjajno proigrao jednog napadača Makedonije, kojeg je Tomović srušio u kaznenom prostoru Srbije, a Ibraimiju nije bilo teško iz jedanaesterca zabiti za 1:0.


Do kraja utakmice Mihajlović je pokušavao na sve načine pronaći način kako da izjednači, ali sve se svelo na jalove pokušaje srpskog napada. Inače, izbornik Srbije je u 68. minuti napravio vrlo zanimljivu zamjenu. S terena je povukao Dušana Tadića, koji je do tada bio najbolji igrač Srbije na tereni, te je u vatru poslao Branislava Ivanovića.

Srpski mediji su "iskopali" podatak da je Miha ostavio Ivanovića na klupi zbog žestoke svađe nakon poraza od Belgije, a zanimljivo je bilo i na makedonskoj strani. Naime, Blic tvrdi kako su se Makedonci prije utakmice potukli, navodno isto zbog svađe s izbornikom Čedomirom Janevskim te su zbog toga iz sastava odstranjeni Stevica Ristić i Goran Popov.

Bilo kako bilo, kvalifikacijski ciklus utakmica u 2012. godini je završen, a Mihajlovića u ožujku čeka teška utakmica protiv Hrvatske.

Makedonija - Srbija 1:0 (Ibraimi 59'-11m)

Belgija uz puno muke do tri boda protiv Škota

Belgijci su u Bruxellesu pobijedili Škotsku 2:0. Domaćina je u vodstvo doveo napadač Aston Ville Christian Benteke u 69. minuti, a dvije minute kasnije rezultat je povisio Vicent Kompany.

Belgijci su fantastično igrali cijelu utakmicu te su dominirali od prve do posljednje minute, ali sve do 69. minute nisu mogli zabiti gol čvrstim Škotima. Belgija se ovom pobjedom izjednačila s Hrvatskom na ljestvici te obje reprezentacije sada imaju 10 bodova iz četiri susreta.

Belgija - Škotska 2:0 (Benteke 69', Kompany 71')

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.