Makedonci za Index najavili sastav za Hrvatsku: Pogledajte tko će biti potpora Pandevu!

U RAZGOVORU s makedonskim kolegama prozborili smo par riječi o sastavu kojeg izbornik Čedomir Janevski planira izvesti na Maksimiru u petak u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Prema njihovim informacijama na golu će biti Bogatinov. Četvorica u obrani su Georgievski (desno), Noveski, Grnčarov (ili Šikov) i Popov (lijevo). Defanzivni dio veznog reda čine Gligorov i Demiri, a ofenzivni dio, iza Pandeva, vode Tričkovski, Tasevski i Ibraimi.

Čvrstu zadnju liniju predvodi iskusni Goran Popov, koji je nakon dvije godine u kijevskom Dinamu otišao na posudbu u WBA, držat će lijevu stranu. Na desnoj strani bit će mladi Australac Daniel Georgievski, koji je juniorske dane proveo u zagrebačkom Dinamu, pa preko Međimurja i Šibenika ovog ljeta ostvario transfer u Steauu. Za reprezentaciju je nastupio tek osam puta. Šef obrane bit će najiskusniji Nikolče Noveski, branič njemačkog Mainza u koji je nedavno stigao i Ivan Klasnić. Uz njega će središnji dvojac činiti Boban Grnčarov iz bugarskog Boteva.

Muhamed Demiri 26-godišnji je veznjak švicarskog Thuna koji će uz Nikolu Gligorova, koji je većinu svoje karijere, do prošlog ljeta, proveo u makedonskoj ligi, biti zadužen za razbijanje hrvatskih napada. Najveći zadatak bit će im zaustavljanje Luke Modrića.

U napadu postoje dvije opcije. Prva, da iza kapetana Gorana Pandeva zaigraju Tričkovski lijevo, Tasevski u sredini i Ibraimi desno. Ivan Tričkovski, koji je nakon sjajne sezone u APOEL-u ovog ljeta prešao u Club Brugge, predstavlja veliku opasnost na desnom boku odakle će probijati ranjivu lijevu stranu Štimčeve momčadi. Agim Ibraimi na Maksimiru je nedavno bio s Mariborom i neće biti iznenađenje hrvatskom stožeru, a Darko Tesevski koji je iz Levskog prešao u izraelski Ironi Kiryat bit će u sredini iza Pandeva i dijelit će lopte napadačima.

U drugoj varijanti, Pandev bi igrao povučenije na mjestu Tričkovskog, a u napadu bi igrao Stevica Ristić, napadač južnokorejskog Suwona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.