Mamić: Štimac nije stisnutom šakom pozdravljao mene, nego svoj narod!



OSIJEK je sinoć ponudio dvije slike nogometne Hrvatske. Jednu koja se odlučila na kritiku, podizanje glasa i okretanje transparenata, i drugu koju ne zanima ono što stoji iza reprezentacije, već samo igra, rezultat. Uz pokoju pivu i druženje. Postoji, međutim, i treća slika koja se mogla vidjeti u loži osječkog gradskog stadiona. Nekoliko Mamića, nekoliko Vučemilovića, Željko Širić, Davor Šuker, Ante Kulušić i pripadajuća garda - vodstvo hrvatskog nogometa u punom izdanju. Oni žive u nekoj paralelnoj Hrvatskoj, njihova fešta kreće kada igre za narod na travnjaku završe. Iza crnih VIP panoa, uz tamburice zavučeni duboko u utrobu stadiona oni slave "ujedinjenje navijača i novi početak hrvatskog nogometa".

O tome smo najprije razgovarali sa Zdravkom Mamićem. Bio je slatkorječiv, nastupio je sa svojom klasičnom parolom: "Pucajte!"

"Pohvalio bih ambijent i građane. Želim da ovo bude novi početak u hrvatskom nogometu, tu mislim na atmosferu koja se ponovo vratila nakon što smo ju izgubili negdje prije godinu-dvije. Čestitam izborniku Štimcu koji je sastavio jednu dobru momčad koja je odigrala jednu od najboljih utakmica u posljednjih deset godina. Trebalo je biti deset razlike, rezultat nije realan. Osijek je zaslužio da ovdje proslavimo odlazak u Brazil. Utakmicu sa Škotskom! Ovo je bila najbolja partija Hrvatske u posljednjih deset godina."

Obećanja Osijeku pljuštala su nakon utakmice s Walesom. Štimac je poručio da će inzistirati na Osijeku i na ljubavi, a ne na kapacitetu stadiona.

"Kakvu mi imamo reprezentaciju, nismo ni svjesni. Ako se ponovo ujedinimo oko nje, onda će biti veselja", reći će Mamić.

Pitali smo ga je li njemu Štimac nakon pobjede gestikulirao podignutom, stisnutom šakom i time i javno ovjekovječio njihovu romansu?

"Ja bih volio da je gestikulirao meni, ali okrenuo se narodu koji mu je dao podršku. On i igrači zaslužili su sve pohvale. Ako netko danas može tražiti mrlju, s njime nešto nije u redu. Danas smo vidjeli festival i sve zbog čega je nogomet lijep. Ne smijemo ništa skrivati, ali ovo treba naglasiti kao nešto predivno."

"Ako netko ne prepoznaje da je Slavonac Šuker doveo Hrvatsku u Osijek, da je Štimac doveo Hrvatsku u Rijeku, onda taj nije dobro informiran. To nije slučajno. Ide se narodu, ide se u decentralizaciju. Vidi se sada i tko je Davor Šuker, ja sam mali miš mekinjaš za njega. Pogledajte kakav ugled imamo."

Davor Šuker napokon se u Osijeku osjećao kao kod kuće.

"Nadigrali smo Wales u jednom pobjedničkom ozračju. Od kada smo sletjeli u Osijek Slavonija i Baranja su disali kao jedno. Doći u Osijek je bio pun pogodak. Čestitam igračima, navijačima i izborniku Štimcu. Danas je bilo lijepo biti navijač Hrvatske", rekao nam je predsjednik HNS-a.

"Evo, predsjednik Walesa nam je čestitao od srca te je rekao da smo zasluženo pobijedili."

> Skromna pobjeda u Gradskom vrtu: Velški golman i Eduardo donijeli Hrvatskoj 2:0!

> Na korak do stotke: Srna, Šimunić i Pletikosa upisali 99. nastup za reprezentaciju!

> Šuker nakon trijumfa u Osijeku: Bilo je lijepo biti navijač Hrvatske, svi smo disali kao jedno!

> Vida: Bale ide kao na motoru, ne znam odakle mu takva brzina

> Inatila se Hrvatska: "Više nećemo gledati na kapacitet stadiona, već na ljubav"

> Dejan Lovren zaigrao za Hrvatsku nakon 14 mjeseci i opet se ozlijedio

> ŠMŠ-u je od pobjede nad Baleom i 10 balvana, važnije što su našli "sigurnu kuću"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.