Mamić pjenio: Pozivam Jovanovića na ostavku, bacio je ljagu na sedam posto hrvatskih muškaraca



ZDRAVKO MAMIĆ gostovao je u emisiji In Medias Res gdje je prokomentirao postupke i izjave ministra Jovanovića po tko zna koji put osvrnuvši se na vječne teme menadžerstva, utjecaja u Rusanovoj te buduća imena predsjednika HNS-a i izbornika nacionalne vrste.

"Jovanović je bacio ljagu na sedam posto muškaraca u Hrvatskoj i 1600 klubova"

"Da sam ja ministar sporta, znanost i obrazovanja, ja bih se prvo puno uljuđenije ponašao. Pozivam ga sada da podnese ostavku, jer je apsolutno nekompetentan. On je samo više rangirani dužnosnik, a stavio se u funkciju arbitra, suca i tužitelja. Nema dvojbe da u nogometu ima problema, međutim način na koji si je on uzeo pravo da govori o nogometu nije u redu. Sedam posto muške populacije bavi se nogometom, postoji čak 1600 klubova, a on je bacio nevjerojatnu ljagu na sve te ljude", rekao je Mamić u uvodu pa nastavio:

"Stalno nas istražuju uskoci i troskoci"

"Nisam ga nikada u životu vidio, nikada s njim nisam razgovarao, a on je toliko izrekao lažnih objeda prema mom klubu i Savezu da je to nevjerojatno. Moram mu objasniti da u situaciji kada građani žive teško, ostaju bez posla, gase se radna mjesta, Dinamo je platio 186 milijuna poreza u gradski proračun. Moj klub je uprihodovao preko sto milijuna eura koje je donio u Hrvatsku. Ako ne zaslužujemo respekt, onda ne zaslužujemo ni ovo o čemu govori Jovanović. HNS i Dinamo nisu bili ni jednu sekundu blokirani, naši zaposlenici redovito dobivaju plaće i božićnice, a stalno smo kontrolirali od tamo nekih Uskoka i troskoka."

"Pitam ja Jovanovića što je sa srednjim školama, fakultetima, plaćama profesora"

"Jovanović šalje lošu poruku mladeži, a on je ministar obrazovanja i znanosti. Zamislite da ja kažem da je u njegovu ministarstvu močvara. Što je sa srednjim školama, fakultetima, plaćama profesora, neka počisti ispred svog praga, umjesto da skuplja jeftine poene. On i oni huligani na tribinama koje potiče da se iživljavaju se na meni".

"Dvije godine pozivaju na moj linč, vrijeđaju mi obitelj, a moji verbalni ispadi krik su očajnika"

"Želim da Hrvati znaju da su moji ispadi posljedica moje nemoći. Po tisućiti put se ispričavam zbog svega lošeg što sam izrekao, ali to je krik očajnika koji na civiliziran način ne može obraniti nešto svoje, nešto u što vjeruje. Dvije godine po Zagrebu izlaze transparenti "Ubij Mamića", "Mamiću čakija te ne gine" i dr., na stadionu huligani vrijeđaju moju djecu i majku, a ja nisam vidio nijednu osobu i nijednu instituciju u Hrvatskoj koja je stala u moju obranu. Što da radim? Ja i moja obitelj imali smo bezbroj fizičkih napada, a zadnji se dogodio ovaj vikend protiv Zorana. Ne nema policijsku zaštitu i nisam nikoga nikada fizički napao, ali sam vrlo opasan u samoobrani. Nedavno me njih 5-6 napalo u Amruševoj, a kada sam kao munja dotrčao među njih kleknuli su i molili za oprost. Naravno da mi sve to privatno ne treba, ali ja imam odgovornost. Što je moj život u usporedbi s Dinamom i Hrvatskom".

"Sin mi je vratio menadžersku licencu nedavno, samo da prestanete predbacivati"

"Neka mi dokaže neko da sam jednu kunu više dobio od svoje plaće, dat ću mu moju kuću na Tuškancu. Što se tiče menadžerske agencije, ponavljam po stoti put. Prije 12 godina bio sam potpuno van nogometa, ulagao sam u mlade igrače i talente, a onog trenutka kada sam došao u Dinamo zatvorio sam je. Nema nikakve agencije i od tada je nikad više nije ni bilo. U međuvremenu je moj sin dobio menadžersku licencu i počeo raditi. Obavljao je poslove u inozemstvu, ali nikada u Hrvatskoj i nikada s Dinamom. Ali samo da znate, moj sin je nedavno vratio licencu da mu više ne prigovaraju. Samo mogu reći da ukoliko se dokaže da sam bio u sukobu interesa neka me zatvore na Golom otoku. Niti na jednom igraču Dinama nisam zaradio ni kune, a na Eduardu na Silvi sam izgubio veliki novac."

"Ne znam je li Maleš bio ozvučen dok smo razgovarali, ali kada bolje promislim, imao je namjeru uvući me u neke stvari"

"Akcije Uskoka i državnih organa pohvaljujem, ali nikada ne bi napravio ono što je Maleš napravio. Neka rade to oni koji su za to plaćeni. Maleš će tek vidjeti koliko će posljedica imati zbog tog postupka. Iskreno, ne znam da li je Maleš bio ozvučen dok je bio sa mnom, a razgovarali smo u nekoliko navrata. No, kada sam poslije rekonstruirao te razgovore, čini mi se da je imao stalno namjeru da me uvuče u neke stvari. Ja sam se oduvijek nalazio s predsjednicima Hajduka, to su moji sportski prijatelji i kolege, a samo zamislite da sam mu išao nešto pomoći, gdje bi sada bio. Svima je jasno da sam ja meta i da je otvoren lov na moju živu glavu".

"Bilić mi je rekao da nema šanse da ostane nakon Eura, a novi izbornik bit će Ćiro ili Cico"

"Iskrenom ja želim da se što prije maknem iz Saveza. Do prije godinu i pol nisam deset godina uopće ušao u Savez. Činjenica je da sam u posljednje vrijeme imao aktivnu ulogu u Savezu, ali zna se zbog čega je to bilo. Što se tiče izbornika, nedavno sam pitao Slavena ima li šanse da ostane nakon Eura, on je rekao da nema. Ovim putem želim demantirati bilo kakav sukob na relaciji Mamić - Kranjčar, ističući kako je Cico uz Ćiru Blaževića jedan od glavnih kandidata za novog izbornika hrvatske reprezentacije", za kraj će.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.