Mamić ulijetanjem na teren protiv Zadra prekršio propozicije natjecanja

ZDRAVKO MAMIĆ opet je u centru pozornosti. Njegov potez na jučerašnjoj utakmici Dinama i Zadra u osmini finala Hrvatskog kupa mogao bi ga skupo koštati.

Mamić je, frustriran igrom svojih igrača protiv Zadra, sišao iz svečane lože i spustio se na teren, gdje je igračima davao upute uz aut-liniju umjesto svog trenera Ante Čačića.

Osim što je pogazio trenerov autoritet, a Dinamo ispao sa 2:3 u produžetku, Mamić je prekršio članak 6. Propozicija natjecanja Hrvatskog kupa koji glasi:

"Za vrijeme odigravanja kup utakmica, u igralištu pored terena, u zaštitnim kabinama mogu se nalaziti sedam rezervnih igrača u sportskoj opremi i šest službenih osoba kluba. Predstavnici klubova trebaju biti licencirani kod nadležnog organa lige u kojoj nastupa klub i za vrijeme utakmice nositi iskaznicu-oznaku, treneri moraju imati licencu HNS-a, liječnici i fizioterapeuti moraju imati licencu HNS-a i nositi iskaznicu-oznaku lige. Ukoliko to dopušta prostor oko igrališta, na dodatnim kabinama (klupama) mogu se nalaziti dodatne (najviše pet po momčadi) osobe iz stručnog stožera (npr. oružar, drugi liječnik ili fizioterapeut) ili registrirani igrač kluba.

U igralištu s unutarnje strane ograde, mogu se još nalaziti:

– dežurni liječnik s posebnom oznakom i 2 – 4 osobe uz nosila, posebno označene za iznošenje ozlijeđenih igrača izvan terena,
– minimum 10 dodavača lopte odjevenih u sportsku opremu različite boje od boje dresova obiju momčadi,
– liječnička služba i vozač dežurnih kola hitne medicinske pomoći,
– fotoreporteri i snimatelji s odgovarajućim oznakama,
– potreban broj redara i organa reda vidljivo obilježenih
".

Službene osobe koje je Dinamo prijavio za utakmicu su: Zoran Mamić, Davor Bukovina, trener, pomoćni trener, liječnik, fizioterapeut, rukovoditelj osiguranja

Sudac utakmice bio je Ivo Krečak, no on se ozlijedio i od 77. minute zamijenio ga je četvrti sudac Marko Matoc, koji je u produžetku isključio Ivančića, i regularni dio utakmice, kao i drugi produžetak, produljio za po pet minuta.

>>> "Modri" šokirani ispadanjem od Zadra: "Zabili su nam gol svaki put kad su prešli centar"

>>> Vojskovođa izgubio bitku, a možda i rat: "Čačić danas ostaje trener sto posto"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.