Mamiću su "porez na očinstvo" plaćali Olić, Leko, Balaban...

BILO to moralno ili ne, Eduardo da Silva nikako da pobjegne od kobnog potpisa ugovora s Mamićem. Osim što se odrekao svog dijela postotka prilikom transfera iz Dinama u Arsenal, Mamiću je trebao plaćati i "porez na skrbništvo". Klasični mehanizam današnjeg poslovanje u nogometnu.

Zdravku Mamiću, koji je prava i obveze iz više puta obnavljanog ugovora ustupio svom sinu Mariju Mamiću, Eduardo je potpisao davanja u visini od 20 posto zarade, a čak i prava nakon svoje smrti, prema nekim poznavateljima prilika. Na sudu su Eduardovi odvjetnici obranu i novu tužnu gradili na temelju klauzula koje nisu u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima. Željeli su ugovor prikazati kao zelenaški, Eduardo se pravdao da nije niti znao hrvatski jezik.

Mamići su ipak uspjeli na Općinskom sudu u svega pet dana isposlovati ovrhu Eduardovih nekretnina i pokretnina u Zagreb, te blokirati njegove račune u hrvatskim bankama.

"Plaćao sam mu liječnike, majci kupio kuću u Brazilu", govorio je Zdravko Mamić nakon što ga je zasvrbilo u džepu.

Prije toga, Dudu je bio Filho prije Filha, zbog čijeg je izostavljanja iz reprezentacije Mamić držao mitinge na Cvjetnom trgu.

Dudu kaže da nije dužan ništa: "Mamić me prevario"

Sud ne smatra tako, već potvrđuje valjanost privatnog ugovora Mamića i Eduarda.

Dudu koji je jedva riješio sporove s nogometnim menadžerima i stričevima, opet je u problemima. I nije jedini koji ispašta jer nije imao izbora. Slično je bilo Ivici Oliću koji je naglo zaboravio postotak od transfera u CSKA ,obavljenog o okruženju mafijaških filmova, pa Jerku Leki nakon prelaska u Dinamo Kijev, ili Bošku Balabanu koji nije igrao u Aston Villi, kako bi se smanjila ugovorena davanja Mamićevim poslovnim subjektima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.