Medveščak se vratio nakon 4:1 i sačuvao drugo mjesto unatoč porazu!

U LUDOJ utakmici hokejaši Medveščaka ipak su poraženi u posljednjem kolu regularnog dijela sezone EBEL lige. Alba Volan povela je 4:1, Medvešak se uspio vratiti, ali je ostao za pogodak prekratak. Mađari su slavili 4:3 u Ledenoj dvorani, no unatoč porazu Medveščak je na drugom mjestu ljestvice uoči play offa! U četvrtfinalu doigravanja će igrati protiv Znojma.

Nisu ''medvjedi'' smjeli izgubiti s više od dva pogotka razlike jer bi u tom slučaju skliznuli na treće mjesto, a drugo bi prepustili upravo Albi. No, Mađari su u Ledenoj dvorani Doma sportova nakon dvije trećine imali baš željenih plus tri (4:1) i kola su za Zagrepčane lagano išla nizbrdo.
 

Domaći trener Marty Raymond promijenio je u tom trenutku vratara, Roberta Kristana je zamijenio Michael Ouzas, a Medveščak je smanjio zaostatak u petoj minuti posljednje dionice i to u nimalo izglednoj situaciji. Hrvatskoj je momčadi, naime, isključen Vjačeslav Truhno, ali samo nekoliko sekundi kasnije je Adam Naglich zabio iskosa s desne strane, iz prilično velike daljine. Pomogla je, svakako, i loša reakcija gostujućeg golmana Adama Munroa.
 
Tri minute kasnije Frank Banham je smanjio na 4:3 u trenucima kada su ''medvjedi'' imali dva igrača više i taj se rezultat pokazao konačnim.
 
Joel Prpic je, inače, zabio za Medveščak u prvoj trećini, dok su strijelci za Albu bili Balazs Lada, Marton Vas, Adam Fekti i Istvan Sofron.
 
Zagrepčanima će se u četvrtfinalnoj seriji, čija se prva utakmica igra već u nedjelju u Domu sportova, suprotstaviti Znojmo. Česi su bili slobodni u zadnjem kolu donjeg doma lige, ali su zadržali prvo mjesto, odnosno sedmo ukupno.
 
EBEL liga, 10. kolo:
 
Medveščak- Alba Volan 3:4
 
RB Salzburg - Olimpija 7-6, penali
 
Linz - KAC 2-3
 
Redoslijed: 1. Linz 16, 2. Medveščak 14, 3. Alba Volan 14, 4. Salzburg 11, 5. KAC 9, 6. Olimpija 9
 
 
 
Parovi četvrtfinala:
 
Linz - Vienna
 
Medveščak - Znojmo
 
Alba Volan - Olimpija
 RB Salzburg - KAC

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.