Medvjedi se vratili pobjedama!

Foto: Hina

>>> Analizu i reakcije iz KHL lige pratite uz Index i KHL.hr.

SVUGDJE je lijepo, al doma je najljepše. Hokejaši Medveščaka vratili su se starim navikama - pobjedama. Doduše, teškom mukom nadigrali su Amur u Ledenoj. Rezultat je bio nogometnih 2:1. Amur se pokazao kao neugodno društvo, bolje nego što pokazuje tablica - dno Istoka.

Sam ulazak u utakmicu nije bio loš, pogreška na pogrešku, trebalo je dobrih 7-8 minuta da 'medvjedi' ubace u brzinu više. I onda je krenula dominacija na ledu, Medveščak je visoko pritiskao goste i otežavao im izlazak iz trećine.

Murley je tako ukrao pak u zoni Amura, došao sam na golmana i promašio. Bolje rečeno, Murjugin je odlično obranio.

Briljatno je skinuo šuteve Walkera i Katicha, zapravo cijelu utakmicu branio je fantastično i dao šansu gostima da budu u prilici doći do bodova. Probušio ga je Matt Murley.

Sredinom druge trećine dokopao se paka na plavoj liniji i vidio da je gužva pred golom. Nije opalio jako, već je plasirao udarac. Golman nije vidio pak sve dok nije ušao u gol. Medveščak je nastavio pritisak, dominirali su u bulijima, ali gosti nisu pali. Uspjeli su zabiti u 45. minuti. Petružalekov šut nije bio jak, ali je ispao Brustu iz rukavice i ušao u gol. Tako je pokvario odličnu večer, ali svejedno ćemo pamtiti odličan 'poke-check' gdje je zaustavio Muršaka samog u kontri. Slovenac se silno trudio cijelu utakmicu,ali ga nije išlo.

Veselje tri ruska navijača koji su preletjeli 8.500 kilometara do Zagreba nije dugo trajalo. Minutu nakon gola Amura, Ledena dvorana je eruptirala. Cheechoo je odlično vidio da je Murley za sekundu ispred beka stigao pred gol i poslao savršen pas, a Amerikanac je držao palicu na ledu i pospremio pak u mrežu za velika tri boda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.