Mihajlović: Izgubili smo od bolje reprezentacije, u ovakvoj atmosferi igrao bih svakih pet dana

Foto: Cropix / Ronald Goršić, Goran Mehkek, Ante Čizmić, Damir Krajač

"ZNATE koliko mene interesira vaše mišljenje, jer vi prodajte novine, a ja pričam o nogometu?", odbrusio je Mihajlović novinaru koji ga je pitao zašto je utakmicu izgubio u svlačionici i pokazao da je trenerska neznalica.

"Izgubili smo od bolje i iskusnije reprezentacije, preuzimam svu odgovornost, ja sam jedini krivac. Igrači su se na početku malo prepali i platili smo ceh neiskustvu." sažeo je uzroke poraza gostujući izbornik.

"Hrvatskoj je mjesto među 10 najboljih na svijetu"

Na naša pitanja, gdje bi nakon međusobne utakmice smjestio Hrvatsku u svjetskim okvirima, kao i gdje je protiv Štimčeve momčadi vidio svoju priliku, Mihajlović je odgovorio: " Hrvatska je trenutno 9. na ljestvici FIFA-e i svakako joj je mjesto među prvih 10 repezentacija svijeta.

"Naša šansa bili su sporiji Šimunić i Ćorluka"

"Kratki pasovi, brza promjena mjesta, odigravanje po zemlji, to je bila naša šansa protiv Hrvatske. Dva hrvatska centralna braniča su dobra, ali nešto sporiji. U prvom poluvremenu u tome nismo uspjeli, u drugom jesmo, ali nismo uspjeli savladati hrvatskog golmana."

Mihajlović nije zadovoljan izvedbom svoje momčadi: "Nismo igrali dobro, ali to je zasluga i hrvatske reprezentacije, koja je trenutno ispred nas. Primili smo jeftine golove, koje smo tako u drugom dijelu mogli i zabiti."

Mihajlović brani svoj čudan izbor igrača

Svi srpski novinari ostali su zaprepašteni sastavom ui taktikom koju je Mihajlović odabraoo za večerašnji susret: "Šćepović je napadač u kojeg vjerujem i koji ima kvalitetu. Ne možemo ga ni ocijeniti jer je zbog ozljede igrao osam minuta, pa to preskačem. Igrao je od početka jer sam vjerovao u njega. Radovanović je jedini koji (uz Fejsu) na sredini može dati ritam mojoj momčadi. Stevanovića sam postavio jer je jedini koji na toj strani može parirati Srni.Tadić je bio na klupi, jer je desnu držao Tošić. Istina je kako je Tadić odličan igrač, ali je za ovu utakmicu u prednosti bio Tošić."

"Atmosfera je bila prava nogometna i takve utakmice igrao bih svakih pet dana"

Mihajlović ne očekuje da će suparnici uzvratiti istom mjerom i pljeskati srpskoj himni u Beogradu: "Ne zanima me kako će u Beogradu reagirati hrvatski igrači, moji igrači su pljeskali hrvatskoj himni."

Srpski izbornik nema zamjerki na navijanje hrvatskih navijača na Maksimiru: "Atmosfera je bila prava nogometna i takve utakmice igrao bih svakih pet dana."

Iako je na dnu tablice, ne pomišlja na ostavku

Njegova Srbija ima katastrofalan saldo - nakon pet kvalifikacijskih utakmica za SP, sakupili su tek četiri boda, ali Mihajlović se ne boji za funkciju: "Bodovni zaostatak za vrhom tablice je velik, ali niti ne pomišljam na ostavku."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.