Mihajlović debitirao porazom: Furija rutinski svladala Orlove

U PRIPREMNOJ utakmici za Europsko prvenstvu u švicarskom St. Gallenu Španjolska je golovima Adriana i Cazorle svladala Srbiju. Vincente del Bosque je na travnjak poslao momčad u nešto izmijenjenoj formaciji, a priliku su kao i jučer u Puli, dobili igrači koji tek moraju izboriti svoje mjesto na Europskom prvenstvu. Tako su Juanfran i Alba zauzeli bekovske pozicije, Ramos i Albiol stoperske, dok su mjesta korektora vezne linije okupirali Xabi Alonso i Soriano. Na krilima su zaigrali Cazorla i Jesus Navas, a naprijed Soldado i Negredo, koji su imali solidne sezone u svojim klubovima.

Španjolcima 70 posto posjeda lopte

Španjolska je izgledala prilično dobro veliki dio utakmice, a posjed lopte tradicionalno je bio na njihovoj strani. Na kraju je iznosio astronomskih 70 posto, što je ipak pretjerano s obzirom na odnos snaga, pogotovo u prvom dijelu, kada je Srbija i zabila gol koji je naknadno zbog zaleđa poništen. Od događanja iz prvog dijela valja izdvojiti pokušaj Cazorle s 60-tak metara, kada je uočio Kahriman daleko izvan svog gola. Lopta je na sreću po Srbe završila zamalo poviše gola. Do kraja prvog dijela upisali smo još dva dobar pokušaja Španjolske.

Adrian se predstavio kao odlična alternativa Villi

Prvo je u 30. minuti Negredo oduzeo loptu Tošiću, pucao s dvadesetak metara iskosa, ali udarac je prohujao zamalo pokraj vratnice, da bi pet minuta kasnije Juanfran odapeo s 25 metara, a lopta prošla tik pokraj gola. Početkom nastavka tempo je malo popustio, pogotovo kada je Mihajlović zaredao s izmjenama. U 62. minuti nakon lijepog dodavanja Cazorle, Adrian se našao u odličnoj prilici, ali je slabo pucao pa je rijetka prilika Španjolske otišla u nepovrat. Ipak, u 65. minuti povela je Furija. Navas je probio desni bok, odlično zavrnuo u sredinu gdje je Adrian s svega nekoliko metara glavom ugurao loptu u mrežu.

Albiol i Xabi Alonso zabrinuli Del Bosquea

U 73. minuti stigla je i konačna potvrda španjolske pobjede. U kaznenom prostoru Ivanović je srušio Adriana, a Cazorla je kazneni udarac pretvorio u 2:0 vodstvo Furije. U drugom poluvremenu Del Bosque je dao priliku još nekolicini igrača, Alvaru Dominguezu, Benatu, Davidu Silvi i Adrianu. Sve u svemu bila je to rutinska pobjeda Španjolske, a ako su Adrian i Jesus Navas oduševili, Raul Albiol, Xabi, Negredo i Soldado, nikako ne mogu biti zadovoljni svojim nastupima. No, radi se o uvodnom dijelu priprema i sigurno je da još moraju puno popraviti svoju formu.

Srbija (3-4-2-1): Kahriman - Tošić, Subotić, Ivanović - Kolarov, Ignjovski, Radovanović, Basta - Đuričić, Ljajić - Lekić

Španjolska (4-4-2): Casillas, Juanfran, Albiol, Ramos,Soriano, Alba, Xabi, Cazorla, Navas, Soldado, Negredo

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.