Ministre Ostojiću, do kada će hrvatska policija biti u službi Zdravka Mamića: Gledatelju s ovom majicom zabranjen ulaz na Maksimir!

Foto: Index

"POZIV NA MRŽNJU", pod tim objašnjenjem zaštitari Sokol Marića na istočnu tribinu Maksimira nisu pustili gledatelja, koji je ispod majice dugih rukava nosio onu kratkih, s motivom prekriženog Mamića, poznatog ne samo sa zastava i transparenata BBB-a, nego i naljepnica ili grafita koji nas gledaju s mnogih zagrebačkih pročelja.

Javilo nam se nekoliko navijača Dinama koji su svjedočili situaciju neposredno pred početak jučerašnjeg derbija Modrih i Rijeke na Maksimiru, kada su zaštitari nesuđenog gledatelja, s uredno plaćenom ulaznicom, koji ničim nije remetio red i mir, na ulazu na istočnu tribinu prvo pretražili, što je potpuno normalno i u skladu s pravilima.

Međutim, tada su mu krenuli svlačiti majice, a nakon jakne i majice dugih rukava, naišli su na ono što su očigledno tražili - bijelu majicu kratkih rukava s navedenim motivom, kojim brojni navijači Dinama izražavaju neslaganje s načinom kako Mamić prisvaja i vodi klub.

Zaštitari su mu rekli da ne može ući na tribinu gledati utakmicu jer s navedenim znakom poziva na mržnju, na što su navijač i njegovi prijatelji pozvali nadređenog zaštitara, koji im je ponovio isto.

Tražili su zatim objašnjenje od policajaca, koji su im odgovorili "Dečki, nemojte raditi probleme jer vas možemo privesti."

Ovakvo postupanje i retorika službe i državnog organa zaduženog za sigurnost i zaštitu života i imovine na zagrebačkom stadionu, neodoljivo podsjeća na ono što su ti isti radili sredinom 90-ih, kada su, pazeći na osjećaje tadašnjeg vladara Dinama, Franje Tuđmana, na ulazima na tribine otimali dresove, šalove i podmetače za sjedenje s Dinamovim grbom.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.