Misterij: Što se dogodilo sa Štimčevom tužbom protiv HNS-a?

Foto: Cropix / D. Sopta

TOMISLAV JURJEVIĆ trebao je na Izbornoj Skupštini HNS-a iz prosinca 2010. godine biti predstavnik svog matičnog saveza i birati predsjedika. Odlučio je tako Upravni sud u Splitu i poništio izbor Vlatka Markovića koji je slavio za jedan glas.

Uporedo s Jurjevićevim predmetom, tužbu je podnio i Igor Štimac. Tražio je da se potvrdi "njegova" Skupština iz veljače 2011. godine, te da u Registar upiše kao predsjednik HNS-a. Poziv za raspravu je dobio, ali ona nikada nije održana. Tvrdi to i njegov ondašnji zastupnik Ivan Brleković.


"Vodio sam postupak po tužbi Igora Štimca za priznanje zakonitosti Skupštine održane u veljači 2011., tzv. Štimčeve Skupštine. Sud je zakazao glavnu raspravu u tom predmetu u travnju 2012. godine, ali do danas javnosti nije poznato što je Igor Štimac napravio s tim predmetom. Što se mene tiče, ja sam mu otkazao punomoć za zastupanje u trenutku kada sam saznao da je podnio molbu za pomilovanje onim istima koji su ga prije toga kaznili na način na koji su kaznili mene, Zebeca i sve druge koji smo bili protiv", kaže Brleković i naglašava:

"Sada se tek vide razmjeri Štimčeve nedosljednosti, no unatoč tome želim mu puno uspjeha i neka mu dragi Bog pomogne"

Štimac: O svemu nakon Srbije!

Štimac se na raspravi nije pojavio. Kratko nam je rekao kako po zakonu nije niti bio dužan odazvati se na raspravu te kako će o svemu više reći nakon utakmice sa Srbijom.

To je bila pljačka, prevara, Kao i 7. Sabor HDZ-a. To više nitko ni ne demantira

"Jurjević je dobio zadovoljštinu, i ima pravo na naknadu štete. Što se drugo moglo napraviti? Netko je morao biti predsjednik do sudske odluke. Nitko ne može zaustaviti vremenski tok, no sada je sud potvrdio da je ta Skupština bila pljačka."


Brleković je očekivao poništenje Markovićeve Skupštine u slučaju Jurjević.

"Prosinačka izborna Skupština HNS-a bila je najeksponiraniji izborni događaj još od famoznog Sedmog Sabora HDZ-a. Sudbina je odredila da na tom saboru budem šef izbornog stožera Pašaliću, a na izbornoj Skupštini HNS-a Štimcu. I jedan i drugi sabor završili su pljačkom, prevarom i krađom glasova, što danas već i vrapci na grani znaju i pričaju. Nitko to više niti ne demantira", prisjeća se Brleković.

"U oba slučaja, ja sam kao istinski i moralni pobjednik spletom okolnosti i već nabrojanih razloga ostao na poraženoj strani. Međutim, kao što sam 2001. godine ostao moralan i dosljedan, i prihvatio kaznu isključenja iz HDZ-a, tako sam i 2010. godine uz rijetke i čase ljude kao što su Zebec, Daraboš, Mihalj, Gelo i drugi, opet ostao moralan i dosljedan i nisam htio tražiti pomilovanje od onih koji su izvršili prevaru i pljačku na Skupštini HNS-a".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.