Muke po Maloči: Hajduk jedva svladao Osijek

Foto: Hina

PRED sablasno praznim Poljudom, jer je Hajduk još uvijek pod kaznom zbog nereda navijača u Dugopolju, Splićani su pobjedom protiv Osijeka 2:1 održali niz od devet utakmica bez poraza te su se učvrstili na trećem mjestu s 26 bodova. 
 
Bila je to jedna poprilično čudna utakmica, a sva tri gola su pala u nastavku susreta. No, idemo redom.
 
Početak je počeo jako nervozno s obje strane. Previše grešaka i premalo dobrih poteza obilježilo je prvih pola sata utakmice. U tih prvih 30 minuta nismo vidjeli ama baš ništa što bi mogli istaknuti. 
 
Tada, u 30. minuti prva konkretnija akcija i odmah fantastična prilika. Bradarić je krasnom loptom uposlio Kouassija, koji bježi obrani Osječana te izlazi sam pred golmana Mikulića. Međutim, golman Osijeka sjajnom reakcijom brani šut Hajdukovog napadača te odbija loptu u gredu. 
 
Tri minute nakon toga, Milevski pokazuje da polako ulazi u formu te dokazuje da nije zaboravio igrati nogomet. Fantastičnim slalomom nanizao je nekoliko igrača Osijeka, no za završni pas nije bilo snage.
 
Hajduk gradio, Maloča uništavao
 
Hajduk je u tim trenucima bio puno bolja momčad, konkretnija i opasnija, no što to vrijedi kad je kapetan Bijelih Mario Maloča odigrao valjda najgoru utakmicu otkako igra na Poljudu.
 
Nevjerojatne su greške koje je Maloča večeras skupljao. Najprije je pogrešno predavao loptu Nižiću, što je presjekao Škorić i sjurio se prema Kaliniću. Maloča ga je sustigao i igrač Osijeka je pao, no sudac Vidulin je ostao nijem. Zatim je odmah, u samo 3 minute napravio još dvije kardinalne pogreške, koje su ostale po Hajduk nekažnjene zahvaljujući samo pukoj sreći i lošim reakcijama napadača Osijeka. 
 
Sumnjiv penal i fantastična akcija donijeli prednost Hajduku
 
Prvih desetak minuta nastavka bila je po sadržaju repriza otvaranja utakmice, no u 55 minuti penal za domaćina. Kouassi je iz jedne gužve napucao Dugandžića, a Vidulin je pokazao na bijelu točku. U najmanju ruku sumnjiva situacija, mada smo skloniji pričati o pogrešci suca. U svakom slučaju, Mijo Caktaš zabija za 1:0.
 
Međutim, ako je prvi gol Hajduka bio nezaslužen, drugi je bilo pravo malo remek djelo.
 
Bila je to sjajna akcija Hajduka u 64. minuti. Caktaš i Mezga su uzeli jednu "ničiju" loptu i odmah je proslijedili Milevskom, koji je sačekao da u prostor utrči Gotal te mu pravovremeno dao loptu, a Hajdukov napadač izašao sam pred Mikulića i lagano gurnuo loptu ispod njega.
Maloča vratio Osijek u igru
 
U samo deset minuta Osijek je bio na koljenima, no u život ga je vratio tko drugi nego Maloča. Igrala se 75. minuta, a kapetan Hajduka je ničim izazvan dodao loptu Glavašu, kojem nije bilo teško zabiti pokraj nemoćnog Kalinića. 
 
Osijek je shvatio da se u redove Hajduka uvukla panika i nesigurnost i krenuli su po izjednačenje, no osim jedne solidne prilike Pranjića, većih prigoda nisu imali. Konačan krah Osijeka potpisao je Škorić u 85 minuti, kad je nakon faula nad Prskalom dobio drugi žuti karton. Osijek s deset igrača nije mogao doći do drugog gola i Hajduk je sretno i spretno došao do nova tri boda.
Tudor dobio pravog Milevskog
 
Ipak, unatoč očajnoj igri Maloče, trener Hajduka Igor Tudor može biti zadovoljan večerašnjom utakmicom, jer smo po prvi put od svog dolaska na Poljud ovo ljeto, vidjeli Artema Milevskog u pravom izdanju. Ako ovako nastavi, nakon zimske pauze uvjereni smo da će uz Sušića biti prvo ime Bijelih.
 

SASTAVI:

HAJDUK:  Kalinić, Vršajević, Nižić, Maloča, Milić, Mezga, Bradarić, Caktaš, Kouassi, Milevski, Gotal

OSIJEK: Mikulić, Matas, Jonjić, Pranjić, Pavić, Špehar, Šorša, Ugarković, Glavaš, Škorić, Dugandžić

 

 

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.