Navijači, prisjetimo se što su nam ukrali: Šaljite nam vaše fotografije s utakmica Hrvatske

Foto: Guliver Images/Getty Images
 
ATMOSFERU oko reprezentacije Mamić i njegova klika učinili su istom kao što je i posljednjih godina oko Dinama - komorna ili umjetno stvorena s podijeljenim ulaznicama, praznim tribinama i zabranama navijačima.
 
A to im se jednostavno nije smjelo dopustiti, jer nogometna reprezentacija od rata za neovisnost Hrvatske pa do Mamićeve svevlasti bila je jedna od rijetkih vrijednosti koja nas je sve ujedinjavala, bez obzira na klupsku pripadnost ili životni svjetonazor.

Ipak, kao što smo od 90-ih bili zajedno uz reprezentaciju i s njom, tako smo sada ujedinjeni u revoltu protiv onih koji su je privatizirali i pretvorili u sredstvo zarade, redaljku za loše, neuspješne i nedokazane izbornike koji posao dobivaju samo zbog klanjanja pred Mamićem, upropaštavajući pri tome izglede Hrvatske u kvalifikacijama za velika natjecanja, dok reprezentacija, bez obzira na niz sjajnih igrača, već sedam godina nije pošla skupinu na EP ili SP-u.

Kvalifikacijske utakmice reprezentacije za velika natjecanja, kako one domaće, tako i one gostujuće, te posebno one na europskim ili svjetskim prvenstvima, uvijek su imale posebnu draž, a doživljaji na njima ili putovanjima na njih, uspomene su za cijeli, ne samo navijački život. 

Kada i nismo pratili Hrvatsku na velikim natjecanjima ili dalekim gostovanjima, njene utakmice bile su nam razlog za okupljanje, druženje i navijanje uz televizijske prijenose.
 
Prije točno tri godine, s gotovo istom nostalgijom i ljutnjom prisjećali smo se kako nam je na isti način ukradena atmosfera i draž derbija Dinama i Hajduka, pa vas ovom prilikom pozivamo isto što i tada:
 
Šaljite nam fotografije scena koje nam danas nedostaju s reprezentacijom Hrvatske, na Facebook stranicu BOJKOT i mail desk@index.hr šaljite nam vaše slike s utakmica reprezentacije, gostovanja, putovanja na prvenstva, druženja uz televizijske prijenose i svega onoga što vas je uveseljavalo i ispunjavalo vezano za reprezentaciju Hrvatske, koja to već odavno nije, nego je pretvorena u prćiju jednog čovjeka i njegovih sluga. 
 
Zato vas molimo da uz fotografiju napišete kada su i gdje napravljene, te vašu kratku poruku vodstvu HNS-a, koju ćemo objaviti uz tekst s galerijom navijačkih fotografija.
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.