"Ne! Ne! Ne! Ovo je nevjerojatno nezasluženo!"

RASPOLOŽENJE u njemačkim i engleskim medijima obrnuto je od onog na koje smo navikli poslije njihovih prijašnjih utakmica - tuga stanuje među Švabama dok na Otoku likuju.

"U drami jedanaesteraca Drogba je Bayernu donio noćnu moru. San o osvajanju Lige prvaka pred domaćom publikom je naprasno prekinut, unatoč velikoj dominaciji u Munchenu. Obrambeni i destruktivni Chelsea slavio je jedanaestercima, nakon što s nesretne bijele točke nije Bayern nije uspio zabiti niti u produžetku", aludira Kicker na Čechovu obranu Robbenova kaznenog udarca iz 95. minute.

Zbog poraza Bayerna tuguje i Bild: "Krimić u finalu Lige prvaka! Bayern je izgubio, mi tugujemo s Vama. Ovo je tako tužno, tako nevjerojatno nezasluženo. Englezi se vesele, a Munchen plače", istaknuo je Bild.



Naravno, sasvim oprečne reakcije stižu s Otoka...

"Chelsea je zapanjio Bayern i dramatičnom raspucavanju penala osvojio Ligu prvaka po prvi put. Thomas Muller doveo je Bayern na prag pobjede na domaćem terenu, ali je Didier Drogba metkom u zaglavlje izravnao račune, prije nego je realizirao ključni jedanaesterac, za osvajanje natjecanja koje je Chelseaju donijelo toliko boli prije četiri godine u Moskvi. Bastian Schweinsteiger je pogodio stativu, a onda se je Drogba prezentirao u svom trenutku sudbine", piše BBC, a slično rezonira i Guardian:

""Ovo su trenuci koje Chelsea nikada neće željeti zaboraviti. Dali su sve što su imali i sada slave najveći trofej koji im je ikad došao u ruke. Rijedak je ovo oblik euforije, poslije drame koja se umalo opet ponovila, nakon Moskve 2008. U jednom trenutku zaostajali su dva penala, pognutih glava čekali su rasplet, a on se dogodio vjerojatno posljednjim udarcem Didiera Drogbe za ovaj klub."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.