Nepobjedivi Martin i Valent Sinković obranili svjetsko zlato!

Foto: Hina

BRAĆA Martin i Valent Sinković osvojili su zlato u utrci dvojca na pariće na Svjetskom prvenstvu u francuskom Aiguebeletteu. Slavili su ispred Litavaca, a bronca je otišla na Novi Zeland.
 
Do polovice staze najbliži pratitelji bili su im Nijemci Marcel Hacker i Stephan Krueger, a u drugoj polovici Litavci Rolandas Mascinskas i Saulius Ritter.
 
Na kraju hrvatska je posada pobijedila u vremenu od 6:03.33 minuta. Drugo mjesto osvojili su Litvanci sa dvije sekunde zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Robertu Mansonu i Christopheru Harrisu iz Novog Zelanda.
 
14 mjeseci bez poraza, a sad po zlato u Rio!
 
Sinkovići su tako nastavili senzacionalan niz budući da su već 14 mjeseci bez poraza, te su obranili svjetsko zlato osvojeno prošle godine u Amsterdamu.
 
Braća Sinković osvojili su osam medalja na velikim natjecanjima, pet u četvercu na pariće (zajedno s Damirom Martinom i Davidom Šainom) i tri u dvojcu na pariće.
 
Cilj za sljedeću godinu im je zlato na Olimpijskim igrama u Riju, na koje su se već uspjeli plasirati i gdje će biti veliki favoriti.
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.