Nezaustavljivi i dominantni: Hrvatski rukometaši pregazili Koreju i najavili velike stvari u Londonu

KAO što i sam naslov sugerira, Hrvatska je na otvaranju olimpijskog rukometnog turnira razbila Koreju. Ne samo rezultatski, nego i psihički, fizički i taktički.

Hrvatski rukometaši slavili su u konačnici 31:21, no razlika je znala biti i veća. U jednom periodu utakmice Golužine trupe vodile su s 15 golova razlike.

Impresivna Hrvatska

Ako se po jutru dan poznaje, onda ćemo od rukometaša na ovom turniru vidjeti još puno toga. Koreja je ekipa koja je Hrvatsku držala u šahu 2009. godine sve do posljednje minute utakmice, kada je u Splitu bilo 27:26 za Červarovu družinu.

Međutim, tri godine nakon Svjetskog prvenstva, Koreja je u Londonu "razmontirana". Na samom početku susreta Koreja je krenula agresivno s "kaubojskom" 3-3 obranom, ali ona nije predstavljala preveliki izazov za Duvnjaka, Lackovića i Kopljara. Napad je bio zadovoljavajuć, ali ono što su hrvatski reprezentativci prikazali u obrani graniči s remek-djelom.

Goluža je 6-0 obranu ustrojio. Vori, Kopljar i Gojun stvorili su Korejcima bedem visok preko dva metra, a ono što je prošlo preko "hrvatskih tornjeva" zaustavio je fantastični Mirko Alilović, koji je na kraju susreta skupio 13 obrana.

Kao 2004. u Ateni...

2004. godine Hrvatska je u Ateni na krilima Ivana Balića i Venija Loserta s lakoćom kročila prema zlatu, a osam godina nakon tog trijumfa situacija, barem po prikazanoj igri, neodoljivo podsjeća na dane kada su hrvatski rukometaši posljednji put bili zlatni.


Napad hrvatske predvodio je razigrani Domagoj Duvnjak koji je asistirao, zabijao, odvlačio protivnika i otvarao prostor suigračima za prolaz prema golu vratarskog dvojca Južne Koreje Leeja i Parka.

Kao što je ovo jedna od najboljih utakmica hrvatske rukometne reprezentacije u bližoj povijesti, tako je ovo definitivno jedan od boljih nastupa Duvnjaka u dresu Hrvatske.

Srbiji se loše piše: Duvnjak stopostotan, Alilović nesavladiv

Što se tiče same igre, Hrvatska je od početka do kraja susreta uvjerljivo vodila. Ono što nas najviše može veseliti je zrelost i odgovoran pristup u igri. Također, ne smijemo zaboraviti spomenuti vrhunski fizičku pripremljenost, jer način na koji su hrvatski reprezentativci parirali brzim i neugodnim Korejcima je nevjerojatan.

Ivan Čupić zabio je osam golova, pet golova od isto toliko pokušaja zabio je Domagoj Duvnjak, a po četiri su dodali Blaženko Lacković i Manuel Štrlek.

Nakon što je Koreja pregažena, Hrvatskoj u utorak od 17:15 sati slijedi okršaj sa Srbijom u 2. kolu skupine A.

HRVATSKA - JUŽNA KOREJA

Sastavi:

Hrvatska: Losert, Alilović, Balić, Duvnjak, Lacković, Kopljar, Vori, Gojun, Horvat, Vuković, Buntić, Štrlek, Čupić, Ninčević

Južna Koreja: Lee, Park C, Jeong, Park K, Lim Dj, Lee Jw, Yu D, Jeong H, Paek Wc, Ko K, Eom H, Yoon KS

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.