Ništa od prve jedriličarske medalje: Stipanović ostao bez bronce

NAŠ jedriličar Tonći Stipanović na Olimpijskim igrama u Londonu u klasi Laser nije uspio osvojiti brončanu medalju. U posljednjem plovu Splićanin je osvojio osmo mjesto, te je nadmetanje u ukupnom poretku okončao na četvrtom mjestu.

U plovu za medalju Stipanović je trebao završiti ispred Rasmusa Myrgrena, ali nažalost Šveđanin je ostao nepremostiva prepreka - zadnji plov je završio šesti, dvije pozicije ispred našeg jedriličara.

"Nisam imao ništa sreće, a nikad nisam bio spremniji..."

"Četvrto mjesto, najgore moguće, totalno sam razočaran... Stvarno sam bio spreman, puno smo trenirali. Ništa sreće nisam imao na ovoj regati, a nikad nisam bio spremniji", na rubu suza je govorio Stipanović u izjavi za HTV:

"Zadnju krmu sam ušao Šveđaninu, bio je mrtav, mogao sam ga odvesti van bove, da bi onda dobio kaznu. Išao sam za sucima poslije ulaska u cilj da mi objasne zbog čega, obično tako naprave, ali oni su samo nabili gas i odjurili", neutješan je bio Stipanović.

U plovu za medalje najbrži je bio Nijemac Simon Groteluschen, ispred Urugvajca Alejandra Foglije Coste i Britanca Paula Goodisona.

Zlato je na kraju otišlo u ruke Australcu Tomu Slingsbyju, koji je završio deveti u posljednjem plovu, srebro Cipraninu Pavlosu Kontidesu, a bronca spomenutom Šveđaninu Myrgrenu. Stipanović je na kraju skupio pet kaznenih bodova više od brončanog Šveđanina.

 

OI, jedrenje, Laser, muški:

1. Tom Slingsby (Aus) 43 kaznena boda

2. Pavlos Kontides (Cip) 59

3. Rasmus Myrgren (Šve) 72

4. Tonči Stipanović (Hrv) 77

...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.