Norvežani očekuju pakleni Poljud: "Uvijek idemo na pobjedu, a bolji smo od Moldea"

Foto: Hina, Index

ZA RAZLIKU od Estonaca koji su se prije dvoboja prvog pretkola EL smjestili u Dugopolje ili Slovenaca koji su obitavali u obližnjem Solinu, momčad Stromsgodseta prespavat će u najluksuznijem splitskom odmaralištu, novootvorenom hotelu Park u samom centru grada, kako i priliči ekipi jedne od najbogatijih europskih nacija.

Tako će prije svega ići na ruku pripadnicima Torcide i inim ljubiteljima bijelog dresa, koji će u srijedu navečer na rivi slaviti večer Hajduka, a onda i organizirati golemi karusel po gradskim ulicama. Zasigurno je kako se noć prije spektakla Norvežani neće naspavati.

Nesvjestan onog što čeka njegove pulene, u ranim večernjim satima, trener Stromsgodseta poveo je momčad na posljednji trening poljudskim travnjakom, a pola sata ranije u društvu kapetana Pettersona pohodio je Bijelom salonu press konferenciju.

Trener Norvežana: Čujem da Poljud nije u najboljem stanju

"Očekujem vrlo težak susret. Uvijek idemo na pobjedu, ali bio bi zadovoljan i s minimalnim porazom. Znamo da je Hajduk dobra momčad sa snažnom podrškom s tribina. Bit će zaista veliki izazov igrati na Poljudu. Što se tiče travnjaka, navikli smo igrati na umjetnoj travi, a čujem da onaj na Poljudu nije u najboljem stanju", rekao je trener gostiju Bjorn Petter Ingebretsen.

"No kada govorimo o enormnim temperaturama u Splitu, ne vidim to kao nešto jako problematično. Činjenica je da ćemo se kuhati na dvadesetak stupnjeva više no što je u Norveškoj, međutim već smo u vrlo sličnim uvjetima igrali u Albaniji u prvom pretkolu i Češkoj u drugom pretkolu te pritom vrlo dobro reagirali", dodao je.

 

For en time siden ankom vi hotellet i Split. Hør hva Bjørn Petter Ingebretsen har å si foran morgendagens kamp mot Hajduk Split.

Posted by STRØMSGODSET TOPPFOTBALL on 29. srpanj 2015


"Da, dobro ste čuli da sam radio kao zatvorski čuvar. Može li mi to kako pomoći u ovom poslu? Vjerujem da da. Radio sam sa stotine potpuno različitih ljudi i pronalazio pristup kako kvalitetno komunicirati s njima...".

"Na istoj smo razini kao i Molde"

Upitan da usporedi snagu Stromsgodseta i Moldea, koji je jučer remizirao s Dinamom u Zagrebu, Ingerbredsen je rekao: "Mislim da smo trenutno na istoj razini. Prošle su godine osvojili naslov, ali u ovom trenutku smo u puno boljoj formi. Tako da bi to bio vrlo izjednačen susret".

"Kao što znate, trebali smo igrati međusobno proteklog vikenda, ali norveški je Savez reagirao i odgodio tu utakmicu. Nama ta odgoda baš i nije išla u prilog, iako ćete reći da smo se odmorili. Igrali smo posljednjih tjedana stalno u ritmu četvrtak nedjelja i vrlo nam je dobro išlo..."

Petterson: Bolji smo od Moldea

Riječ je potom dobio kapetan norveške momčadi, golman Pettersen...

"Očekuje nas veliki izazov, ali u posljednje dvije europske utakmice odlično smo odigrali na strani pa se nadamo da će tako biti i u četvrtak. Znamo da nas čekaju paklena atmosfera i radujemo se ugođaju... Hajduk je dobra momčad, ali ne bih posebno izdvajao neka imena jer ih neznam, da budem iskren. Znam da imaju odlično veznu liniju i da je jako opasan mladi ofenzivac na lijevoj strani."


"Hrvatski nogomet? Nikada nisam igrao ovdje, ali naravno da ga poznajem. Svi smo mi upoznati s velikim uspjesima Hrvatske i kvalitetnom rangu na kojem je reprezentacija posljednjih dvadesetak godina", dodaje kapetan.

"Što se tiče Moldea, igrao sam tamo četiri godine i mogu reći da smo trenutno vrlo izjednačeni po kvaliteti, vjerujem čak malo bolji. Da smo igrali prošli vikend, siguran sam da bismo pobjedili..."

Norveški novinari: Prolaz se priželjkuje ali ne očekuje

Nakon press konferencije, u kratkom razgovoru s norveškim novinarima, doznali smo kako bi prolazak u play-off Europa lige ipak više bila nekakav bonus, premija koja se ne očekuje, već priželjkuje.

Također su nam otkrili i sastav u kojem će se Stromsgodeset predstaviti na Poljudu. U formaciji 4-3-3, u posljednjoj liniji zaigrat će Vilswick, Madsen, Valsvik i Hanin, u sredini Moen, Abu i Fossu, a u napadu Kastrati, Sorum i Wilksheit...

S druge strane Hajduk bi trebao nastupiti u sustavu 4-1-4-1, odnosno u sastavu vrlo sličnom onom protiv Kopera. Spominju se dvije eventualne promjene, a jedna od njih je ulazak Tina Svena Sušića u vezni red umjesto Roguljića te povratak Ohandze u vrh napada.


Hajduk - Stromsgodeset, od 21 sat na Poljudu

Hajduk (4-1-4-1): Kalinić, Tudor, Milović, Nižić, Pejić - Jefferson - Sušić, Balić, Caktaš, Vlašić - Ohandza
 
Stromsgodset (4-3-3): Pettersen - Valsvik, Madsen, Vilsvik, Hanin - Moen, Abu, Fossum - Kastrati, Sorum, Wikheim



 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.