Novi inozemni pokušaj nekadašnjeg dragulja Hajduka: Mali Džeko potpisao za Bochum

Foto: vfl-bochum.de

NAKON što je odradio dvotjednu probu i pritom zadovoljio apetite klupskih čelnika, mladi hrvatski nogometaš Mario Jelavić (19) potpisao je dvogodišnji ugovor s njemačkim drugoligašem Bochumom. Talentirani napadač dijete je splitskog Hajduka, za kojeg je debitirao u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi pod paskom bugarskog trenera Balakova. 19-godišnjak je bio i na probi u engleskom velikanu Manchester Cityju, međutim trogodišnji ugovor koji se spominjao nikad nije potpisao.

Drugu polovicu prošle sezone proveo je u koprivničkom Slaven Belupu za koji je skupio osam nastupa. Hajduk za njega prilkom odlaska u redove Koprivničana odštetu nije dobio, već samo simboličan iznos za ulaganje u razvoj mladog igrača. Mario je nastupao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju u nekoliko mlađih dobnih kategorija i smatra se velikim napadačkim potencijalom.

"Jako sam uzbuđen zbog potpisa s Bochumom. Učinit ću sve kako bi opravdao povjerenje ljudi koji su me doveli. Iako nisam dugo tu, već sada se osjećam jako ugodno ovdje u Bochumu", rekao je Jelavić za službene stranice svog novog kluba nakon što je potpisao ugovor.

"Intezivno smo pratili Marija i smatramo ga velikim talentom. Nadamo se da će nam biti od velike koristi u budućnosti", kratko je potpis ugovora obrazložio sportski direktor Bochuma Christian Hochstatter.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.